Евакуація з Донецької області: куди та коли можна виїхати

На Донеччині триває евакуація. За вересень з регіону евакуаційними потягами виїхали 1 780 людей. Найбільша частина евакуйованих, а саме 430, були розселені у Кіровоградській області. Значно менше у Тернопільській – 161 та Чернівецькій – 147 осіб.  Про це під час брифінгу повідомив начальник відділу з питань надання соціальних послуг департаменту соціального захисту населення ОДА  Дмитро Пожарський.

“По всій Україні по маршруту руху поїзда перевезли 1042 особи, з них 36 – до Львівської області були безкоштовно розселені”, – зазначив посадовець.

Наступний евакуаційний рейс вирушить 6 жовтня до Черкаської області. І надалі евакуйовуватимуть до цього регіону. Бажаючим виїхати потрібно зателефонувати на гарячу лінію обласної адміністрації або до міських військових адміністрацій.

Читати також: У Костянтинівці закрили акушерсько-гінекологічне відділення та посилюють комендантську

Жителів Донецької області розселяють безкоштовно у гуртожитках чи закладах Черкащини.

“Здійснюються розселення у місцях тимчасовогоо поселення, людина підписує договір на пів року, з можливістю пролонгації і живе безкоштовно. В цих гуртожитках, закладах, там живе не одна людина, але у кожної родини є своє приміщення. Місця для приготування їжі, належно обладнані санітарні кімнати. Так нормальні умови в яких можна проживати, головне там безпечно”, – зауважив Дмитро Пожарський.

Читати також: Житло для ВПО: де шукати прихисток краматорцям, які вирішили евакуюватися

Якщо ви евакуюєтесь разом з домашніми тваринами, дотримуйтесь правил перевезення, нагадав посадовець. Для собаки потрібен намордник або поводок, бо у поїзді можуть бути інші тварини.

Залишити заявку на евакуацію можна за телефонами 0-800-500-121,+380730500121 (Viber, Whatsapp, Telegram, Signal).  

Для евакуації тяжко хворих і осіб з інвалідністю просимо телефонувати за номером: 0800332614.