Вермут — це вино, ароматизоване травами та прянощами. Напій може базуватися на мускатних та інших винах, кріплених виноградним або звичайним спиртом. Такий алкоголь цінують за його вишукані смакові та ароматичні властивості.
Різновиди вермуту
Напій поділяють на різні сорти. Можна класифікувати всі вермути за кольором і солодкістю. Від відтінку алкоголю залежить, які смакові властивості він має. Наприклад, популярним є білий сорт, для якого характерний виражений смак полину та ніжні ноти цитрусів. Помаранчевий алкоголь передбачає мотиви персика, чебрецю, майорану. Червоний вермут має нотки вишні та ванілі. Також є рожевий алкоголь, у посмаку якого можна відчути мускатний горіх. Солодкість вина визначає концентрацію цукру в грамах на літр. Виділяють декілька основних категорій:
- Dry — до 5 г/л;
- Extra Dry — 5–10 г/л;
- Semi Dry — 10–20 г/л;
- Sweet — понад 30 г/л.
Багато виробників експериментують із добавками та випускають не тільки класичний вермут Bianco, але й оригінальні варіанти. У маркеті алкогольних штук Maudau можна придбати алкоголь Mojito, Limoncello, Amaretto. Існує безліч брендів, які виготовляють цей вид алкоголю, і кожен із них пропонує свої унікальні рецепти та стилі.
Рекомендації щодо вибору
Вибираючи напій, слід враховувати його міцність. Тим, хто любить трав’яні нотки, мотиви лимона, варто звернути увагу на сухий алкоголь, міцність якого дорівнює 18%. Більше розмаїття притаманно продукції з міцністю 16%. Наприклад, можна придбати білий алкоголь, що характеризується легкою гіркуватістю та слабким пряним запахом. У такому напої відчуваються нюанси ванілі. Також вибір залежить від способу вживання:
- Рожевий вермут стане чудовим аперитивом. Його часто використовують для приготування коктейлів. У його смаку відчуваються нотки гвоздики. Така продукція чудово доповнюється апельсиновим і грейпфрутовим соками.
- Червоний — можна поєднувати з віскі та коньяком. Також можна комбінувати його з газованими напоями. Щоб зменшити міцність, мікс доповнюють соком цитрусів.
- Білий — п’ють без розведення або доповнюючи содовою та тоніком. Для подачі коктейлю лід можна замінити на заморожені ягоди, тоді білий колір отримає яскраві акценти.
Сухий алкоголь вживають у чистому вигляді, з попереднім охолодженням приблизно до 10 °C. Крім того, можна комбінувати його з джином, горілкою, текілою. Наприклад, змішавши сухий вермут із джином в однакових пропорціях, отримаєте популярний коктейль «Мартіні». Супроводжувати вермут можна білим виноградом, апельсинами, оливками. Також підійдуть м’ясні страви та різноманітні салати. Асортимент вермутів дозволяє вибрати сорт собі до смаку, а його чудова поєднуваність із різними напоями та продуктами стає ідеальною базою для експериментів.
*На правах реклами
Залиште коментар
Розгорнути ▼