Пряний і ароматний хрін із помідорами замінить будь-який соус. Він чудово підійде до будь-яких українських страв на кшталт голубців, солоних вареників і холодцю. А борщ із пампушками та хроном будь-кого піднесе на кулінарний Олімп.
Про це повідомляє УНІАН.
Готується хрін із помідорами без варіння дуже просто і не потребує стерилізації, якщо закривати його на зиму. У закуску можна додавати будь-яку кількість спецій і хрону на свій смак. Але пам’ятайте, що чим гостріша страва, тим краще збережеться консервація.
Хрін із помідорами на зиму
Інгредієнти:
- помідори – 2 кг;
- корінь хрону – 200-250 г;
- часник – 200 г;
- сіль – 2 стол. л.;
- цукор – 0,5 чайн. л.;
- спеції за смаком – мелений чилі, духмяний перець, мускатний горіх.
Півлітрові банки заздалегідь промийте і простерилізуйте. Найзручніше це робити в мікрохвильовці. Помідори вимийте та крупно наріжте. За бажанням їх можна очистити від шкірки – для цього обдайте овочі окропом. Хрін почистіть від шкірки та крупно наріжте.
М’якоть помідорів подрібніть блендером або м’ясорубкою. Те ж саме зробіть із коренем хрону. Часник натріть на тертці або пропустіть через прес. Змішайте хрін із томатним соком і тертим часником. Всипте сіль, трохи цукру й улюблені прянощі. Залиште закуску на 40-60 хвилин, щоб спеції розчинилися.
Розлийте хрін із томатами по банках. Закривати рекомендується металевими, а не пластиковими кришками – вищий шанс, що закуска не заграє. Зберігати соус можна тільки в холодильнику протягом 6-9 місяців.
Залиште коментар
Розгорнути ▼