мариновані кабачки

Хрусткі мариновані кабачки на зиму: ТОП-3 елементарних рецепта

Кабачок – один з найпопулярніших в Україні овочів, який можна смажити, запікати і навіть маринувати. Влітку він коштує досить дешево, тому багато господинь сміливо купують кілограмами, щоб заготовити на зиму. УНІАН розповідає, як приготувати мариновані кабачки швидко і смачно.

Найсмачніші мариновані кабачки “як гриби”

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Перець гострий свіжий – 1 шт.
  • Зелень кропу – 0,25 пучка
  • Зелень петрушки – 0,25 пучка
  • Олія рослинна – 120 мл
  • Оцет столовий 9% – 120 мл
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Кабачки вимити, нарізати брусками, викласти в миску. Туди ж додати часник, пропущений через прес, сіль, перець, цукор, олію, перемішати. Подрібнити зелень і гострий перець, викласти до кабачків. Полити оцтом, знову перемішати і залишити на 3 години.

Після цього мариновані кабачки з часником потрібно викласти в банки і закрити кришками. Потім простерилізувати ці ємності і вже закрутити кришки. В кінці мариновані кабачки з часником і зеленню перевернути догори дном, накрити рушником і залишити в темному місці до повного охолодження.

Смачні мариновані кабачки – рецепт з морквою і кетчупом

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді – 1,5 кг
  • Морква – 2 шт. (300 г)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (100 г)
  • Кетчуп чилі – 260 г
  • Томатна паста – 3 ст. ложки (75 г)
  • Часник – 20-50 г
  • Цукор – 50 г
  • Сіль – 20 г
  • Олія рослинна – 80 мл
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Вода – 250 мл

Кабачки вимийте, наріжте кружечками товщиною близько 5 мм. Моркву почистіть і натріть на дрібній тертці або на тій, що призначена для приготування моркви по-корейськи. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями.

Для того щоб вийшли саме такі кабачки по корейськи, мариновані в кетчупі, строго дотримуйтеся рецептури. Покладіть в каструлю шар кабачків, потім цибулю і моркву. Додайте 1 ст.л солі і 2 ст. л цукру. Влийте олію, розведіть томатну пасту водою і залийте отриманою сумішшю овочі, потім приправте кетчупом. Перемішайте і настоюйте кабачки мариновані швидкого приготування рівно 5 хвилин під кришкою, а потім поставте варитися на 30-35 хвилин. 

Простерилизуйте банки зручним способом, натріть на тертці часник і додайте в каструлю з овочами. Влийте оцет, перемішайте, проваріть ще 5 хвилин і викладайте в банки. В кінці не забудьте закрити консервацію кришками і прибрати під рушник.

Швидкі мариновані кабачки на закуску

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор – 1 склянка (200 г)
  • Сіль – 3 ст. л. з гіркою
  • Оцет столовий 9% – 250 мл
  • Кріп (парасольки) – 4 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Часник – 16 зубчиків
  • Чорний перець горошком – 1 ч. л.
  • Запашний перець горошком – 8 шт.
  • Лавровий лист – 6 шт.

Кабачки вимити, нарізати кружечками товщиною приблизно 1 см. У каструлі закип’ятити 2 л води з сіллю, цукром, перцем і лавровим листом. Викласти кабачки в киплячий відвар, готувати 5 хвилин, помішуючи. Простерилізувати банки, розкласти по ним часник, парасольки кропу, перець і інші інгредієнти. Розмістити кабачки, в розсіл влити оцет, проварити 5 хвилин, залити їм овочі і закрутити кришками. Такі мариновані кабачки на закуску готуються елементарно, а радувати своїм смаком будуть довго.