Здобувачі освіти з Краматорського вищого професійно торгово-кулінарного училища вибороли призові місця у двох обласних конкурсах

Здобувачі освіти з Краматорського вищого професійно торгово-кулінарного училища вибороли призові місця у двох обласних конкурсах. В обласному етапі ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів закладів профосвіти – ІІІ місце посіла Маріанна Мирошниченко, яку підготувала викладачка Світлана Телицина. Вже незабаром відбудеться фінальний етап – 3 лютого 2024 року.

У традиційному обласному фестивалі «Різдвяне диво» молодь вищого професійно торгово-кулінарного училища у трійці кращих, у декількох номінаціях, зокрема: у номінації «Вертепна драма» – ІІ місце – колектив «Сузір’я» Державного навчального закладу «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище»;

Номінація «Колядки та щедрівки» – ІІІ місце – Чернікова Віолетта;

Номінація «Страви Різдвяного столу» – ІІ місце – Сенькіна Марія Михайлівна, Колієва Зоя Іванівна – викладачки ДНЗ «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище»;

Номінація «Вареники» – І місце – Козирькова Тетяна, Петрів Катерина;

Номінація «Кутя» – ІІІ місце – Кривінченко Ганна Валеріївна – викладачка ДНЗ «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище»;

Номінація «Напої» – Дєлєу Вікторія Вікторівна – викладачка ДНЗ «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище»,

ІІІ місце – Балкова Анастасія – здобувачка освіти ДНЗ «Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище».

Участь брали не тільки здобувачі освіти, але й викладачі.

«Ми кожен рік беремо участь у цьому фестивалі. Ми у всіх номінаціях, вертеп у нас готує керівник гуртка заздалегідь, продумує сценарій, знає, що буде цей конкурс», – пояснила журналістам «Pro100Media» Катерина Хандога, заступниця директора з навчально-виховної роботи Краматорського вищого професійно торгово-кулінарного училища.

Після повномасштабного російського вторгнення училище було релоковане до Тернопільської області. Заняття проходять дистанційно. Заступниця директора розповіла, що це непросто для професій, які потребують практичних навичок, втім викладачі вже знайшли способи, як пояснити навчальний матеріал. До того ж є практика, коли здобувачі освіти приїжджають до освітнього закладу.

«Найважче це практика. Зрозуміло можна розповісти про шпаклівку, але коли ти бачиш відеоролики це одне, а коли ти це робиш своїми руками – це зовсім інше», – розповіла заступниця директора з начально-виховної роботи.

У професійно-технічному закладі навчається 465 здобувачів освіти.

Найбільшою популярністю серед абітурієнтів користуються будівельні професії та кухар-кондитер.