У Дніпрі переселенець з Краматорська відкрив заклад вуличної їжі. Віктор Місюль жив у Краматорську, де працював у банку. Через повномасштабне вторгнення військ РФ вимушений був виїхати з рідного міста. Переїхавши у Дніпро, подав заявку на отримання державного гранту для розвитку бізнесу, розповів він Суспільному.
Віктор Місюль у березні минулого року переїхав до Дніпра з Краматорська, де працював у банку. На новому місці вирішив розпочати власний бізнес.
“У мене з’явилася ідея зробити щось на кшталт того, що зараз є у Європі – вулична їжа. Було багато ідей, бо я подорожував багато по країнах Європи. Побачив на порталі “Дія” проєкт “Власна справа”, розробив бізнес-план”, – розповів переселенець Віктор Місюль.
Переселенець отримав державний грант на розвиток бізнесу – 250 тисяч гривень. На все необхідне обладнання, оренду приміщення, закупівлю сировини цих грошей, розповідає, не вистачило. Частину коштів вклав бізнес-партнер. Аби конкурувати на ринку, каже Віктор, розробили унікальне меню.
“У нас млинці українські дуже великі, круасани французькі з начинками, сандвічі. Ще й нас нова страва гірос – це грецька страва, яку в Дніпрі ніхто не готує. Піца у нас зовсім не схожа на інші, у нас є інгредієнт дуже смачний – тісто довгого дозрівання, воно кілька діб зріє”, – каже переселенець Віктор Місюль.
Зараз у закладі працює двоє кухарів. Владислав Марченко – один з них. До початку повномасштабної війни він жив за кордоном, а його мама – в Ізюмі Харківської області.
“Мама сиділа там у підвалі. Тяжко було додзвонитися – не було зв’язку. Я повернувся з Польщі – намагався її забрати звідти, бо там було дуже важко, не було води, світла. Її поранило в руку, ногу та в спину, уламкові поранення”, – розповів переселенець Владислав Марченко.
Після лікування мами в Івано-Франківську, родина переїхала до Дніпра. Робота кухаря, розповідає Владислав, для нього нова.
“Я полюбляю готувати. Швидко навчився, втягнувся, тому в кожну страву, яку я готую, вкладаю душу та любов”, – каже переселенець Владислав Марченко.
За чотири місяці роботи, розповідає Віктор Місюль, поки що вийшли на невеликий прибуток, зараз працюють над розширенням меню, також облаштували дитячій літній майданчик. Переселенець планує розширювати свій бізнес – хоче відкрити ще один такий заклад у Дніпрі, а згодом й в інших містах України.
Яка адреса закладу?
STREET FOOD “ASVIK” (Образцовий ринок, біля магазину “УМКА”)
м. Дніпро, вул.Академіка Образцова, 1/1, 0734332111