Свята та харчові отруєння: як знизити ризик

Сімейні застілля є доволі поширеним явищем під час свят. І в такі дні потрібно пам’ятати про відповідальне харчування, правила приготування їжі та її безпечне зберігання. Дотримуйтесь цих порад, щоб запобігти харчовому отруєнню під час свят.

Про це повідомляє Центр сімейної медицини 1 м. Краматорська.

Тримайте різні групи продуктів окремо. Зберігайте м’ясо, курку, індичку, морепродукти та яйця окремо від усіх інших продуктів у холодильнику.

Свіжі овочі та фрукти ретельно промивайте під проточною водою.

Температуру в холодильнику слід встановити на рівні 5°С або нижче, а в морозильній камері на рівні -15°С або нижче для безпечного збереження продуктів.

Кондитерські вироби з масляним кремом слід зберігати при температурі 2-6°С не більше 36 годин, із заварним кремом – не більше 6 годин.

Перед приготуванням їжі та перед її вживанням, після відвідування туалету, обов’язково слід мити руки з милом.

Не залишайте страви зі святкового столу для споживання на наступні дні! Пам’ятайте, що харчові отруєння легше попередити, ніж лікувати!

Контакти call-центру:

  • 050-357-07-05
  • 095-274-18-02
  • 42-00-98
  • 050-458-33-75 (амбулаторія в м. Київ).