“Дуже полюбляє молодь”. Переселенка з Костянтинівки відкрила бізнес з вуличною їжею у Дніпрі

Орендувала приміщення, закупила обладнання та готує страви азіатської кухні. Переселенка з Костянтинівки Наталія Кузнецова відкрила бізнес у Дніпрі. Була приватною підприємицею вдома більше 20 років, після переїзду до Дніпра працювала у різних закладах, готувала й стрітфуд. Тоді, каже, народилася ідея відкрити власний заклад та готувати подібні страви. На закупівлю обладнання витратила власні гроші, а згодом отримала грант від благодійників. Свою історію Наталія розповіла Суспільне Донбас.

Переселенка з Костянтинівки Наталія Кузнецова показує, як готує одну із улюблених страв клієнтів у стрітфуді — лаваш з сиром.

“У нас є така позиція в меню лаваш з сиром. Також є ще з додаванням помідора і якщо люди просять ми ще додаємо курочку. Вже є постійні клієнти на цю позицію”, — ділиться переселенка з Костянтинівки Наталія Кузнецова.

Гонконгські вафлі, корн-доги, сирні кульки — такі страви готує переселенка з Костянтинівки Наталія у Дніпрі. Найголовнішою стравою вважає рибку-пуноппан.

“Рибки-пуноппан — це ідея моєї доньки, яка дуже полюбляє Корею і корейські групи. Ця рибка-пуноппан, це корейська вулична їжа”, — пояснила переселенка з Костянтинівки Наталія Кузнецова.

Ідея відкрити власний бізнес зі стрітфуду у Наталії з’явилася минулоріч влітку. Закупила обладнання: піч, вафельниці. Орендувала приміщення. Заклад відкрила 10 січня після Нового Року.

“Був у мене свій невеличкий продуктовий магазин, а приїхавши сюди працевлаштувалася у Дніпро в аквапарк на Перемозі, спробувала себе у стрітфуді. Зрозуміла, що в Дніпрі люди полюбляють каву, полюбляють щось таке смачненьке. Полюбляє це дуже молодь, вона гуляє і площа Європейська, тут навесні і влітку буде багато дітей. Тому і обрала цей формат, тому що спробувала, все в мене вийшло”, — говорить Наталія Кузнецова.

Приватною підприємицею Наталія працює більше 20 років. В Костянтинівці мала продуктовий магазин. В Дніпро, розповідає, переїхала два роки тому.

“Я подалася на грант для підприємців і чекала на відповідь і в грудні мені передзвонили, сказали, що я пройшла перший етап. Я відкрилася без благодійного фонду, відкрилася сама, а потім мені повідомили, що мій бізнес-план йде далі, мене підтримував фонд. Якби не фонд, я мабуть сиділа б ще, вирішувала б ще треба — не треба, в мене не було таких грошей, щоб відкритися, щоб їх було багато”, — розповіла жінка.

На гроші від благодійників, каже Наталія, планує закупити нове обладнання.

“Обладнання купувала на перших парах своє. А фонд виділяє гроші. Я буду докупляти холодильне обладнання, кавомашину свою, ще мені фонд дає на морозильну установку — влітку я збираюся робити холодні напої, для того, щоб зберігати лід на напої, мені потрібна морозильна камера. Ще потрібна одна вафельниця, це продукт, за яким йдуть люди, моя зламалася, буду брати професійну”, — каже Наталія.

В Костянтинівці Наталія востаннє була у 2023 році.

“Те що відбувається зараз в Костянтинівці, це дуже страшно. Коли ти дивишся стрічку і стільки кидають бомб, просто руйнують місто, стільки загиблих, це дуже страшно”, — говорить вона.

Смакувати її стравами, розповідає жінка, приходять і місцеві, і переселенці з Донецької області, зокрема, й з рідної Костянтинівки.

“Дуже приємно було, люди їхали з лівого берега і їхали підтримувати. Люди з Кам’янського приїжджали, кажуть, їхали по справам і приїхали підтримати своїх. Їхала і Дружківка, і Краматорськ, і Авдіївка, з Костянтинівки приходили люди. Це було настільки приємно”, — зазначила Наталія.