Масляний тиждень, розпочався 11 березня і триватиме до 17 березня. Масниці (сиропуст, колодій, масляна) – дохристиянське свято на честь пробудження Весни.
Цей тиждень перед Великим постом відзначається веселими святкуваннями, заснованими на різноманітних традиціях.
Однією з головних традицій Масляного тижня є приготування та споживання млинців. Млинці символізують сонце та прийдешній весняний період. Їх зазвичай подають з різноманітними начинками: від класичних масла і меду до сирних та фруктових. Це свято також відоме своїми народними гуляннями, веселими розвагами та різноманітними забавами.
Зрозуміло, що наразі українцям не до гулянь, але журналісти Pro100Media вирішили дізнатися, як мешканці нашого міста відзначають Масляний тиждень, чи печуть вони млинці та які знають традиції.
Зустрічаючи різні відповіді, від веселих до ностальгічних, наші журналісти не тільки дізналися про улюблені традиції місцевих мешканців, але й пригощали їх смачними млинцями.
Масляний тиждень – це час спільної радості, відзначення традицій та збереження культурних звичаїв. Він об’єднує людей у святковій атмосфері, нагадуючи про важливість спілкування та збереження спільних цінностей. І ми сподіваємось, що вже скоро настане перемога і знову зможемо радіти життю і святкувати українські свята.
Залиште коментар
Розгорнути ▼