На Донеччині понад 48 тисяч домогосподарств потребують твердого палива до зими

У Донецькій області допомоги твердим паливом для проходження зимового періоду потребують 48 860 домогосподарств. За попередніми домовленостями УВКБ ООН допоможе жителям регіону обігріти домівки. Про це повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОДА Лариса Гусева.

“УВКБ ООН вже надало перший транш фінансування і до 24 жовтня перші 355 домогосподарств отримають допомогу у розмірі по 21 тисячі гривень на домогосподарство. Ця робота триває  і загальна кількість домогосподарств, які отримають допомогу саме від УВКБ ООН складає 9 375”, – зауважила Лариса Гусева.

Посадовиця зазначила, що ті, хто не потрапив у список від цієї міжнародної організації, матимуть підтримку від інших донорів і ніхто не залишиться без допомоги на придбання твердого палива.  

“Загалом вже досягнуто домовленості з міжнародними організаціями щодо забезпечення 27 555 домогосподарств у вигляді натуральної або грошової допомоги. Співпраця у цьому напрямку триває”, – додала заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОДА.