Пункти прийому вторсировини на Донеччині: як знайти та що можна здати

Інколи здача сміття на перероблення може здатися непростою задачею, адже не завжди зрозуміло, куди слід віднести різні типи відходів. Сьогодні журналісти «Pro100Media» розповідають, як швидко знайти пункти прийому вторсировини на Донеччині та які матеріали можна здати

Що таке вторсировина та чому важливо її здавати?
Вторсировина — це використані матеріали, які можна переробити й використати знову: папір, пластик, скло, метали та інші речі, з яких можна виготовити нову продукцію. Здавати вторсировину на перероблення варто з кількох причин:

Збереження природних ресурсів: замість видобування нової сировини використовується вже наявна. Охорона довкілля: перероблення зменшує кількість сміття та обсяг шкідливих викидів в атмосферу. Тож усе, що підлягає переробленню, варто здавати – це корисно для всіх.

Як знайти пункти прийому вторсировини на Донеччині

Зараз знайти пункт прийому вторинної сировини стало простіше, ніж будь-коли, завдяки сучасним технологіям. Необхідні локації можна знайти завдяки інтерактивним мапам 

RecycleMap покаже найближчі пункти приймання вторсировини. Треба лише знайти на карті ваше місто.

Сортуй зорієнтує, де сортувати різні види відходів, і дасть поради щодо правильного розподілу сміття.

Також ви можете скористуватися Національною мапою пунктів прийому вторсировини

Це ресурси будуть корисні не лише тим людям, які зараз мешкають на Донеччині, а й переселенцям. Тому зберігайте цей список, щоб він завжди був під рукою.

Що можна здати на перероблення

Не всі пункти приймають однакові види відходів, тому варто заздалегідь дізнатися, що саме та де збирають. Це теж можна побачити через RecycleMap та Національну мапу пунктів прийому вторсировини, клацнувши на необхідний вам пункт. Тут можна побачити графік роботи, адресу та номери телефонів пункту. Ось так, наприклад, це виглядає на прикладі одного з пунктів прийому вторсировини в Краматорську.

Загалом до пунктів можна віднести:

Папір та картон: газети, журнали, пакети, коробки.

Пластик: пляшки, пакети, тетрапаки.

Скло: пляшки та банки різних кольорів.

Метал: алюмінієві банки та жерстяні вироби.

Спеціальні відходи: батарейки, акумулятори, техніку, меблі, одяг та взуття у хорошому стані.

Таким чином, завдяки технологіям знайти пункти збору поблизу стало значно простіше. Залишилося лише організувати зручні контейнери для сортування вдома та почати здавати вторсировину.