Радіодиктант національної єдності 2024: читатиме текст Павло Вишебаба з Краматорська

У 2024 році авторкою Радіодиктанту національної єдності стане українська письменниця Оксана Забужко. Читатиме текст письменник, музикант і військовий Павло Вишебаба з Краматорська.

Про це в ефірі Українського радіо розповіли член правління Суспільне та керівник проєкту “Радіодиктант національної єдності” Дмитро Хоркін та Юлія Шелудько, координаторка радіодиктанту і виконавча продюсерка Українського Радіо.

Павло Вишебаба — військовий, поет, музикант та громадський діяч. Павло народився в Краматорську, де розпочав навчання на інженерній спеціальності в Донбаській державній машинобудівній академії.

Мобілізувався до лав ЗСУ з початком повномасштабного російського вторгнення. Автор книги віршів “Тільки не пиши мені про війну”, виданої у 2022 році.

Коли і де слухати радіодиктант

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться у п’ятницю, 25 жовтня об 11:00 — до Дня української писемності та мови.

Радіодиктант транслюється на всіх платформах Суспільного — телебаченні, радіо та диджиталі:

Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі закладів освіти, проте щороку радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій.

Минулого року авторкою диктанту була письменниця Катерина Калитко, а читав його актор Олексій Гнатковський.

Тоді до диктанту долучилися понад пів мільйона людей. Близько 20 тисяч листів надійшло на перевірку, а переможцями стали семеро учасників.