У Слов’янську лікаря-нарколога викрито у хабарництві: вимагав 60 000 грн за фальшиві довідки

Перед судом постане лікар-нарколог зі Слов’янська, який вимагав 60 000 грн за видачу довідок про тверезість.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

У травні 2024 року до начальника однієї з медичних установ м. Слов’янська звернувся чоловік з проханням щодо освідування підлеглих на наявність алкоголю в організмі. На одному з прийомів лікар дізнався про наявність у чотирьох його співробітників ознак сп’яніння. Він запропонував «клієнту» надати висновок, що свідчить про їх тверезість. Вартість послуги нарколог оцінив у 15 000 грн за одну людину. Незважаючи на отримані результати дослідження, він підготував обіцяні довідки.

5 липня 2024 року під час передачі «документів» та отримання коштів у сумі 60 000 грн службовця викрито. У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків на його робочому місці виявлено та вилучено 3 800 доларів США та 119 000 грн. Крім того, за місцем мешкання – 29 100 доларів США, 3 695 Євро і 25 000 рублів.

За клопотанням прокуратури на належні обвинуваченому три автомобілі, квартиру, житловий будинок і земельну ділянку, а також грошові кошти у сумі понад 1,7 млн грн накладено арешт.

Досудове розслідування – СУ ГУНП в Донецькій області, оперативний супровід – УСР в Донецькій області ДСР НПУ. Максимальне покарання – 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки та конфіскацією майна.