спортивний комплекс «Металург» у Бахмуті

Руйнування спортивної інфраструктури Донеччини внаслідок війни: 73 об’єкти постраждали з 2022 року

До повномасштабної війни в Донецькій області реалізовувалися численні проєкти, спрямовані на виховання сильної здорової молоді та всебічний розвиток дітей. Багато зусиль було спрямовано на розбудову спортивної інфраструктури: нові сучасні об’єкти з’являлися із року в рік у різних куточках Донеччини. На превеликий жаль, велика їх кількість внаслідок війни була понівечена.

Про це повідомив начальник Донецької обладміністрації Вадим Філашкін.

Станом на сьогодні у Державному реєстрі зафіксовано 73 спортивні об’єкти в 22 територіальних громадах Донеччини, які зазнали руйнувань і пошкоджень з лютого 2022 року. Внаслідок бойових дій в області постраждали 11 стадіонів, 19 спортивних комплексів, 15 спортивних залів, 9 приміщень дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 4 плавальних басейни, 2 льодових арени, 3 стандартних футбольних поля 105х68 м.

Понівеченою є інфраструктура трьох обласних закладів комунальної власності: Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту в Лимані, Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю імені Сергія Бубки та Донецького регіонального центру спортивної медицини в Бахмуті.

Розбитими внаслідок російських обстрілів є й два спортивні об’єкти Донеччини, які мали статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки: це сучасний спортивний комплекс «Металург» у Бахмуті та унікальний відкритий п’ятдесятиметровий плавальний басейн спорткомплексу «Олімпійський» в місті Курахове.