Дар’я Реброва з Краматорська перемогла у двох всеукраїнських вокальних конкурсах

Дар’я Реброва учениця краматорської Мистецької школи №1 перемогла у двох всеукраїнських вокальних конкурсах, які відбулися у червні цього року. Крім того 14-річна вокалістка отримала Гран-прі та окрему відзнаку від члена журі. На фестивалі мистецтв “GLOBAL TALENT UKRAINE Superfinal” Дар`я виконувала оригінальний кавер на пісню KHAYAT “Говорила”. Це пісенне змагання запам’яталось дівчині сильними учасниками, про це розповіла журналістам “Pro100media”.

“Найбільше запам`ятались сильні виконавці, також журі, які давали зворотній звʼязок під час виступів”, – розповіла Дар’я Реброва.

Дар`я перемогла у відбірковому турі конкурсу, з потрібних 75 балів отримали від журі – 100.

“Щоб потрапити у цей суперфінал треба пройти відбірковий тур і отримати не менш 75 балів. Відбіркові тури проходять містами України. Дар’я на одному з таких відбіркових турів отримала Золотий кубок та перше місце і максимальну кількість балів (100). Журі конкурсу відомі українські вокальні тренери та діячі мистецтв: Володимир Трач, Даша Мінєєва, Юлія Рознен”, – зауважила викладачка вокалу Дар’ї Любов Жердєва.

І ще одна перемога краматорської вокалістки вже на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі “Prodic Vocal Fest”, який відбувся 9 червня у Києві. Дар’я стала лауреатом 1 ступеня, отримала Гран-прі фестивалю і окрему відзнаку члена журі Андрія Сторожа (соліст гурту “Авіатор”).

“На мою думку, на цьому фестивалі було легше, адже на талант-проєкті це був суперфінал, тому і було трошки страшніше. Але все одно, будь-який конкурс складний і цікавий по-своєму”, – уточнила юна вокаліста.

Учениця мистецької школи виконувала вже знайомий кавер на пісню KHAYAT “Говорила”.

“Коли обираємо твір на конкурс звертаємо увагу, щоб музичний супровід доповнював вокальну фактуру виконавця. Ще тональність повинна відповідати робочому діапазону. Ще обов’язково ми намагаємося відрізняти концертний твір від конкурсного. Даша дуже любить драйвові пісні із використанням народної манери співу і рок пісні, де використовує різні вокальні прийоми. Взагалі у дівчини досить великий діапазон, тому ми можемо дозволити собі співати складні твори, де можна показати свої можливості”, – розповіла викладачка вокалу.

Для Дарї конкурси і фестивалі це не тільки змагання, але й гарна нагода навчитись чомусь новому.

“Конкурси не можна назвати лише змаганнями, адже слухаючи інших учасників, ти можеш взяти для себе щось нове: маю на увазі, якісь складні технічні фрази з мелізматикою, проаналізувати цікаву манеру співу яскравих конкурсантів, почути якісь нові конкурсні пісні. З будь-якого конкурсу або фестивалю без досвіду не підеш і це не тільки у вокалі”, – зауважила Дар’я.

Плани на літо у Дарї наступні – підготовка до вступу у музичний коледж на спеціальність “Естрадний спів”, звичайно пісенні конкурси і відпочинок у таборі.