“Ukraine, forward!”: дизайнер з Краматорська Антон Хрупін розповів про випуск авторської поштової марки

Антон Хрупін, талановитий дизайнер з Краматорська, знову вразив своїм талантом, створивши нову авторську поштову марку «Ukraine, forward!».

Торік Антон презентував авторську поштову марку «День Героїв України», а у 2022 році став автором відразу двох поштових випусків  – «Вільні. Незламні. Непереможні» і «Слава Збройним Силам України!». Кожна з його марок не лише мистецький витвір, а й символ патріотизму.

Журналіст “Pro100Media” поспілкувався з чоловіком та дізнався чим надихався Антон при створенні нової марки та як її придбати.  

Антон Хрупін

Розкажіть про проєкт, в рамках якого ви створили нову марку?

До мене звернулись представники Укрпошти та запропонували розробити марку на честь виходу нашої Національної збірної по футболу на Євро-2024, на честь першого в історії України потрапляння олімпійської збірної з футболу на Олімпіаду та успіху наших молодих гравців команд U-17 та U-19.

Одразу була пропозиція зробити круглу марку у вигляді мʼяча. Від цієї ідеї я і відштовхувався при створенні ілюстрацій та дизайну буклета з марками, листівки та конверту.

Поштова марка «Ukraine, forward!»

Коли її можна придбати?

Придбати ви її зможете з 13 червня тоді відбудеться офіційне спецпогашення.

Чим ви надихалися при створенні марки та скільки працювали над дизайном?

При створенні цього дизайну я надихався роботами декількох авторів, які працювали над проєктами для таких великих компаній і організацій як Nike, NBA, NFL та інші.

В ескізі з футболістом ви можете побачити як змінюється ескіз від простого скетчингу до деталізованого та технологічного сучасного діджитал малюнку. Це символізує як зміни в нашому українському та світовому футболі, так і віддає шану тим людям які представляли нашу країну на зорі її футбольного шляху.

Створення марки зайняло приблизно місяць.

«Ukraine, forward!»

Скільки марок ви створили на сьогодні?

Це вже мій 3-й проєкт разом з Укрпоштою та ще в мене виходила одна «власна марка».

Перша марка була зроблена до Дня Незалежності у 2022 році. Перед тим, як отримати пропозицію від Укрпошти на розробку дизайну я виклав у соцмережі портрет Володимира Зеленського. Одна знайома сказала мені, що було б дуже гарно побачити щось подібне на поштових марках. На той момент я не сприйняв це серйозно,  бо зовсім не бачив такий дизайн на марках. Але все одно я вирішив взяти участь у конкурсі. Так згодом з’явилась моя перша марка. Після того я зробив на замовлення Укрпошти блок марок «Слава Збройним Силам України!» до Дня захисників та захисниць. Тоді разом з відомим військовим та блогером Валерієм Маркусом у Києві ми взяли участь у спецпогашенні.

Спецпогашення марки «Слава Збройним Силам України!»

В погашенні першої я не брав участь, це робили Президент України та колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Але я був у залі Маріїнського палацу серед гостей заходу.

23 травня 2023, до Дня Героїв України, була погашена третя моя марка. Але вона перша власна. На Укрпошті я замовив друк та особисто займався її реалізацією. Річ у тому, що після попередніх було багато запитів від людей, писали, що хотіли б бачити нові марки, а ніяких проєктів з Укрпоштою не було вже більше ніж пів року. Тому я вирішив запустити власний проєкт, щоб зібрати кошти для допомоги Збройним Силам України та підтримати їх. 

Які проєкти плануєте втілити найближчим часом?

Мені дуже сподобалась праця над маркою «Ukraine, forward!» і надалі я планую ще випустити декілька своїх власних проєктів в схожому стилі. Взагалі спортивна тематика дуже близька мені. Ще не знаю точно, що буде далі, але думаю щось цікаве.

Як взагалі ви стали дизайнером?    

Я працював на Новокраматорському машинобудівному заводі. Тоді, паралельно з основною працею, вивчав програми “Photoshop” та “Illustrator”. Потім робив в студії, яка займається розробкою мобільних ігор. Там вже здобув основні для професії навички. У 2014, коли почалась війна, ми з родиною переїхали у місто Дніпро. В цьому місті я вже почав працювати самостійно.  

Поштова марка «Ukraine, forward!»