Розширення медичних та психологічних послуг для жінок: нові ініціативи у Краматорську

У Краматорську тепер діють два нових кабінети, які були створені на базі жіночої консультації. Перший – кабінет сексуального та репродуктивного здоров’я, а другий – кабінет психологічного розвантаження.

Вчора, 13 березня у Донецькій області відбулося відкриття трьох Центрів інтегрованих медичних та соціально-психологічних послуг у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я «РІВНІ» – у Слов’янську, Краматорську та Покровську.

“РІВНІ” – це пілотний проєкт, який впроваджується в рамках гуманітарної підтримки здоров’я та гідності жінок та дівчат, що здійснюється UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, в співпраці з ГО «Клуб рибалок України» та за фінансової підтримки Humanitarian Thematic Fund (HTF) та урядів Швеції, Норвегії, Португалії, Франції.

Як розповів журналістам Pro100Media голова ГО «Клуб рибалок України», Ярослав Бойко у цих центрах, жінки зможуть скористатися консультаціями та послугами, пов’язаними з репродуктивним здоров’ям, відвідати групи взаємодопомоги, які працюють за методом “рівний-рівному” та отримати направлення до спеціалізованих медичних та соціальних установ, а також до партнерських організацій для отримання комплексної кваліфікованої допомоги.
Клієнтки центру також матимуть можливість отримати первинну психологічну допомогу від кваліфікованих спеціалісток, а також за потреби, довготривалий соціально-психологічний супровід.
З кожною клієнткою сервісу будуть працювати соціальні працівниці за методом кейс-менеджменту, для максимального заглиблення в ситуацію та надання необхідних послуг.

«Відкриття Центрів “РІВНІ” – це важливий крок до покращення доступу жінок до якісних медичних та соціально-психологічних послуг. Ми будемо й надалі докладати максимально зусиль, щоб забезпечити жінкам та дівчатам необхідну підтримку в галузі репродуктивного здоровʼя у Донецькій області», – зазначив голова ГО «Клуб рибалок України», Ярослав Бойко.

Також журналісти нашого видання поспілкувались з координаторкою проєкту Тетяною Луговою