центр зайнятості

У Краматорську центр зайнятості надає підтримку жителям віддалених населених пунктів

Мобільний центр зайнятості – це одна з нових функцій служби, завдяки якій фахівці можуть оперативно відвідати найвіддаленіші населені пункти та надати повний спектр послуг клієнтам.

Про це повідомляє Краматорський міський центр зайнятості. 

Так, 15 лютого спеціалісти Краматорського міського центру зайнятості завітали до Красноторського старостинського округу. Головним завданням для фахівців під час відвідування селища було проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та надання допомоги його мешканцям. Саме тому в ході заходу присутнім було запропоновано відвідати локації за відповідними напрямами – це пошук роботи, проходження професійної перепідготовки, створення власної справи та отримання фінансової підтримки для бізнесу.

Зустріч відкрила директор центру зайнятості Інна Березюк, яка розповіла учасникам про послуги, які вони зможуть отримати одразу на місці, та запросила всіх відвідати всі запропоновані локації. Також пані Інна поспілкувалася зі старостою Людмилою Панасенко про ситуацію, яка склалася в селищі на сьогодні та з’ясувала, які запити найчастіше надходять від громадян. Під час роботи локацій фахівці центру зайнятості надали інформацію про вакантні посади та пояснили зручність використання електронних сервісів служби зайнятості, зокрема детально зупинились на створенні власного кабінету на сайті. Також учасники ознайомились з умовами отримання ваучера, проходження професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації та дізналися про деталі організації професійного навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. На зустрічі були присутні не тільки пошукачі роботи, а й підприємці, які працюють на території округу. Фахівці надали їм інформацію про компенсаційні програми для роботодавців та ознайомили з умовами їх отримання. Також підприємці отримали консультації щодо участі в грантових програмах та дізналися про нюанси написання бізнес-плану.

Загалом на зустріч завітали близько 60 мешканців селища. Під час заходу 10 учасникам були запропоновані варіанти роботи за професійним досвідом та видано направлення на працевлаштування, а 5 громадян вирішили приєднатися до Армії відновлення. Також під час спілкування 4 особи вирішили обміркувати можливість проходження навчання у закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.