У Києві «оживили» десять визначних місць Революції Гідності

У Києві «оживили» десять визначних місць Революції Гідності

Десять найвідоміших об’єктів Революції Гідності тепер можна побачити у столиці. Музей Майдану представив проєкт “Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану”.

Завдяки технологіям віртуальної та доповненої реальності фахівці створили об’ємні моделі десяти місць, які є визначними для часів Революції. Для цього оцифрували 15 тисяч світлин, які зафіксували події десятирічної давнини.

Всі охочі, скануючи QR-код за допомогою смартфону, можуть на власні очі побачити барикади на головних вулицях Києва, щити, каски та інші речі, що вже стали символами Євромайдану, а також елементи наметового містечка, конструкції “Йолки” та“Мистецький Барбакан”. При цьому масштабування кожного об’єкта відповідає реальним їхнім розмірам.

Організатори зауважують, що проєкт стане у пригоді педагогічним працівникам для ширшого висвітлення подій Майдану, а також для людей, які не були безпосередніми учасниками подій.  Завдяки гаджетам і передовим технологіям це допоможе зі збереження історичної пам’яті для майбутніх поколінь.