опалювальний сезон

Де у Донецькій області розпочався опалювальний сезон

1 листопада у кількох громадах Донеччини розпочався опалювальний сезон. Цієї зими без централізованого опалення на підконтрольній Україні Донеччині залишаться десять громад через зруйноване газо- та електропостачання.

Суспільне Донбас дізналось, у яких громадах Донецькій області стартував опалювальний сезон, деталі — у матеріалі.

Краматорськ

Начальник МВА Олександр Гончаренко розповів Суспільному Донбас, що Краматорська громада готова до опалювального сезону.

“Цьогоріч, як й минулого, враховуючи всі ризики обстрілів по енергосистемі, утримуємось від коментарів стосовно опалювального сезону”, — каже Гончаренко.

Костянтинівка

“Сьогодні “Донецьктеплокомуненерго” розпочало опалювальний сезон. Всі котельні запустили. З газом ситуація вирівнялась, все добре. Всі котельні підключені до централізованого опалення. Системи зараз наповнюються теплом. Сьогодні зранку розпочали цей процес. Всі котельні та тепломережі заповнені водою. Сьогодні зранку подали газ, розпломбували та почалося опалення”, — розповів Суспільному Донбас начальник Костянтинівської МВА Олексій Рослов.

За його словами, усього в громаді близько 500 багатоквартирних будинків.

Покровськ

Як розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк, в громаді стартував опалювальний сезон для всіх споживачів.

“В такий тепловий режим вдень не топимо. Ми розпалили котельні. Чотири котельні розпалили ще 16-го жовтня. Це в нас лікарні. Так, протоплюємо зараз з 18 до 8 ранку. Вся система заповнена, всі котельні розпалені, тобто ми включили опалення. В громаді 550 багатоквартирних будинків”, — розповів Сергій Добряк.

Цього року Покровськ намагався підготуватись до опалювального сезону так, аби в разі імовірних блекаутів, в місті не вимикались котельні, розповідав в інтерв’ю Суспільному Донбас начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За його словами, з 19 котельних у місті, три котельні ще не обладнані генераторами — їх пообіцяли міжнародні організації.

“Тобто ми кажемо, що в блекаути на 16 котельнях на деяких буде або циркуляція теплоносія, а на деяких буде і циркуляція та обігрів. Запас газомастильних матеріалів для цих випадків є. Вважаємо, що ми готові”, — пояснював Добряк.

Дружківка

“1 листопада стартував опалювальний сезон у Дружківці. Тому сьогодні приїхало підприємство з управління газогосподарства, зняло пломби та ми запустили котельні. На 15 годину було запущено п’ять котелень. Сьогодні ці котельні будуть робити для себе, а завтра вже котельні починають пускати по житлових будинках. Поки запускаємо котельні, а завтра вже будемо підключати будинки”, — розказав Суспільному начальник Дружківської МВА Сергій Боєвський.

Що відомо про опалювальний сезон 2023-2024 на Донеччині

В цей опалювальний сезон без централізованого теплопостачання на підконтрольній Україні Донеччині залишаться десять громад.

Нагадаємо, у Святогірську в багатоповерхівках цієї зими не буде опалення.