Краматорчанину, якого підозрюють у корегуванні ракети по місту 27 червня, обрали запобіжний захід

Під вартою протягом 60 днів перебуватиме підозрюваний у корегуванні російської ракети по Краматорську. 30 червня Жовтневий районний суд Дніпра обрав чоловіку запобіжний захід, повідомили у пресслужбі Донецької обласної прокуратури.

Жителя Краматорська підозрюють у державній зраді ( частина 2 статті 111 Кримінального кодексу України). Чоловікові загрожує 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

За даними прокуратури, чоловік, який працює на газотранспортному підприємстві, був завербований російськими спецслужбами. 27 червня він отримав завдання від представника спецслужби РФ.

“Він поставив перед так званим агентом завдання щодо перевірки інформації про місцезнаходження українських військових у м. Краматорську. Підозрюваний погодився на пропозицію та пішов у центр міста, де, помітивши на парковці автівки з військовими номерами та відвідувачів у закладі харчування, записав відео, яке одразу надіслав співрозмовнику в месенджер «Telegram». Аби хтось не помітив його зацікавленості зазначеною локацією, усі свої дії чоловік старанно приховував від сторонніх очей”, — розповіли у прокуратурі.

За даними слідчих, саме після того, як краматорчанин відправив відеозапис, війська РФ завдали удар по піцерії в центрі Краматорська з ОТРК “Іскандер M”.

В цей день Зеленський під час вечірнього звернення заявив, що той, хто допоміг скорегувати ракетний удар по Краматорську, заслуговує на максимальне покарання.