Бахмутська фабрика плетених меблів працює у Дніпрі

Фабрика меблів «Українські конструкції» розпочала працювати у 2013 році у Бахмуті з невеличкого виробництва. Але за декілька років вона наростила потужності та своєю продукцією стала відома не тільки в Україні, а й за кордоном. 

Про це повідомляє Донецька обласна державна адміністрація.

Бахмутські майстри виробляли підвісні крісла-кокони, гойдалки та садові меблі зі штучного ротанга. Фабрика успішно працювала над розширенням асортименту та покращенням якості продукції, мала сертифікати якості. Підприємство впевнено набирало обертів, але всі плани були порушені через російське вторгнення. 

Директор підприємства (та його засновник) Артем Лук’янов ухвалив своєчасне та правильне рішення про перевезення виробничих потужностей до Дніпра. Тут знайшли необхідну виробничу локацію, перевезли частину обладнання з м. Бахмут та в короткий термін відновили повноцінну роботу фабрики. Важливим є те, що на переїзд погодилося багато працівників підприємства. Їм, а також їхнім родинам, допомогли евакуюватися та знайти тимчасове житло у Дніпрі.

Наразі фабрика «Українські конструкції» працює у Дніпрі. Попри всі труднощі, пов’язані з облаштуванням, фабрика продовжує виробляти свою впізнавану продукцію.

Після вимушеного переїзду обсяги виробництва дещо зменшилися, але якість залишається на вищому рівні. Це приваблює покупців. Тому навіть зараз, в умовах війни, продукція має попит як в Україні, так і за кордоном: Молдова, Румунія, Туреччина.

«На підприємстві ми виготовляємо близько сотні виробів щодня, але згодом виробництво плануємо розширювати», – каже Артем.