евакуація

Поліція евакуювала 77 дітей з Костянтинівської громади (відео)

Хлопчик разом з двома меншими братами та батьками – вже у безпеці. За тиждень з Костянтинівської громади врятовано 77 дітей.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Донецькій області.

Безпечно виїхати з лінії фронту малечі й батькам допомагають поліцейські – спеціально сформовані евакуаційні групи та екіпаж поліції Бахмута «Білий янгол».

Покинути рідний будинок наважилась багатодітна родина, в якій виховуються троє хлопчиків віком 10, 9 і 6 років. Марк, Кирило та Клим вже давно не гуляли на вулиці, не ходили на улюблений дитячий майданчик – російські обстріли позбавили їх такої можливості. Брати радіють, що тепер житимуть у тиші, єдине, що засмучує малечу: під вогнем залишились їхні бабусі.

Правоохоронці також евакуювали маму з 5-місячним немовлям і батька-одинака з малолітнім сином. Чоловік та дитина виживали у напівзруйнованій багатоповерхівці, яка постраждала від ракетного обстрілу. У будівлі частково було відсутнє світло, вода та газ.

Евакуйовані сім’ї розмістять у модульних будинках. Більшість вирушила до Київщини, інші – на Західну Україну. Подальшою долею родин опікуються соцслужби та волонтери, кожна отримує гуманітарну допомогу, необхідні речі.

Через наближення фронту в Костянтинівці та передмістях триває примусова евакуація родин із дітьми. Закликаємо дорослих виконати свій батьківський обов’язок і забезпечити дітям право на життя.