Ветеран з Краматорська відкрив кав’ярню у Дніпрі

Ветеран Донеччини започаткував свій власний бізнес, відкривши кав’ярню «CoffeeOk». Яків Омельченко родом із Краматорська. У 2013 році закінчив Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая за спеціальністю «Фінанси та кредит». Згодом працював на НКМЗ та інших краматорських підприємствах.

Про це повідомляє Донецька обласна державна адміністрація.

З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Яків доєднався до лав Збройних Сил України, але після поранення під час виконання бойових завдань із захисту Батьківщини був комісований.

Повернувшись з фронту до цивільного життя, зрозумів, що треба започаткувати свою власну справу, але через активні бойові дії у рідному місті на сьогодні це неможливо зробити.

Ветеран переїхав до Дніпра, знайшов відповідне місце під кав’ярню, скориставшись грантовою програмою на створення або розвиток власного бізнесу Державного центру зайнятості та невідкладно почав його облаштовувати.

Кав’ярня в наш час — це не тільки про каву: це місце, де можна зустрітися з друзями, побратимами та посестрами, провести гарно час у затишному оточенні. Саме за допомогою інтер’єру й дизайну кав’ярні можна створити ту атмосферу тепла й затишку, до якої хочеться повертатися.

Управління з питань ветеранської політики облдержадміністрації постійно проводить роботу з ветеранами, членами їх сімей, членам сімей загиблих Захисників/Захисниць України щодо визначення потреб та шляхи їх вирішення.

За інформацією щодо грантових програм Українського ветеранського Фонду та Донецького обласного центру зайнятості завжди можна звернутися за телефоном: +38095 555 31 15.