Коли у Слов`янську планують розпочати опалювальний сезон

До опалювального сезону 2024/2025 Слов`янська громада повністю готова. Однак ще є окремі “проблемні” будинки, до кінця цього тижня всі питання мають вирішити. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Слов’янської міської військової адміністрації Вадим Лях.

Очільник міста провів нараду з керівництвом ЖКГ, постачальниками послуг та керуючими компаніями з приводу готовності до опалювального сезону.

“Опалювальний сезон плануємо розпочати з 1 листопада. Хоча у стаціонари лікарень тепло вже подали. Це стало можливим завдяки наявності індивідуальних котелень”, – написав Вадим Лях.

Опалювальний сезон на Донеччині

Через постійні обстріли та активні бойові дії опалювальний сезон розпочнеться не в усіх громадах Донецької області. Зокрема, комунальники не готувалися до подачі тепла у наступних громадах: Часовоярській, Торецькій, Вугледарській, Мар`їнській, Сіверській, Соледарській, Очеретинській, Званівській та деяких невеликих населених пунктах уздовж лінії бойових дій. Частково не було підготовки у Лиманській і Святогірській територіальних громадах, –  у зв’язку з пошкодженням газопроводів, енергетичної системи. Також не буде тепла у містах: Курахове,  Покровську, Селидовому, Мирнограді.

Загалом старт опалювального сезону залежить від погодних умов та рішення місцевих органів влади про початок подачі тепла у будинки.

Крім підготовки тепломереж до опалювального сезону, комунальні підприємства оснащують додатковими джералами живлення, на випадок блекаутів.

“На випадок блекаутів генераторами різної потужності оснащені в області 339 об’єктів, з них забепечені 259 котелень і 80 об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства. Продовжується робота із забезпечення об’єктів критичної інфраструктури генераторами, ми працюємо з донорами”, – повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОДА Лариса Гусева.

З 275 котелень, які готують до початку опалювального періоду, залишилось провести кінцеві роботи лише в трьох. Решта готові до запуску. Загалом громади області, де можливо розпочати опалювальний сезон, готові на 99,9%.

Читати також: Де на Донеччині не розпочнуть опалювальний сезон