Селидове

“8-10 бомб за дві-три години”. Чи справді Селидове в “кліщах” армії РФ – коментар

Протягом останніх двох діб російська армія намагалася закріпитися на південно-західних околицях Селидового на Донеччині. Зокрема, бійці бригади “Кара-Даг” виявили та знищили в лісосмугах їхню броньовану техніку і частково – піхоту.

Про це Суспільному Донбас розповів речник 15-ої бригади НГУ “Кара-Даг” Віталій Міловідов.

За його словами, протягом останнього тижня російські війська застосовують по місту й позиціях Сил оборони керовані авіабомби: у деякі дні за дві-три години прилітало від 8 до 10 керованих авіаційних бомб. Протягом останніх двох днів не вщухає й російська артилерія, каже Віталій Міловідов.

Про ситуацію з обороною Селидового, чи справді місто вже в “кліщах” – в ексклюзивному коментарі речника 15-ої бригади НГУ “Кара-Даг” Віталія Міловідова Суспільному Донбас.

“Стосовно ситуації навколо населеного пункту Селидового – залишається стабільно напруженою. Армія РФ здійснює намагання розширити фронт наступу і вже, окрім східних околиць, з напрямку населеного пункту Михайлівка, найбільш активні дії проводить південніше, на південно-західних околицях, зі сторони населених пунктів Цукурине та Українськ”, — зазначив речник 15-ї бригади НГУ “Кара-Даг” Віталій Міловідов.

Також Міловідов розповів, що за останній тиждень значно зросли російські механізовані штурми різної чисельності із застосуванням броньованої техніки, як БТР, МТЛБ. Також частково використовує танки. На цей час всі ці штурми були відбиті.

“Протягом останніх двох діб ворог(російські війська — прим. ред.) намагався закріпитися в лісосмугах силами чисельністю до роти піхоти за підтримки броньованої техніки. Броньована техніка була знищена. Частково – знищений особовий склад та завдано санітарних втрат. Решта була вимушена залишити позиції”, — розповів речник.

Віталій Міловідов зазначив, що російські війська намагаються перерізати логістичні шляхи для просування Сил оборони, брати під вогневий контроль всі можливі шляхи підвозу бойових комплектів та логістичних потреб, обходячи з усіх боків місто Селидове.

“За останній тиждень значно зросла кількість застосування тактичною авіацією керованих авіабомб. У деякі дні за дві-три години використовували від 8 до 10 керованих авіабомб – як безпосередньо по місту Селидовому, так і по позиціях Сил оборони. Використовується значно артилерія великого калібру для контрбатарейної боротьби. Протягом останніх двох днів вогонь артилерії не вщухає ні на хвилину, і вночі також”, — уточнив речник 15-ої бригади НГУ “Кара-Даг” Віталій Міловідов.

“Стосовно знаходження противника в місті Селидове, ворога там немає, диверсійно-розвідувальні групи – спроб, намагань не було. Ситуація в місті залишається небезпечною за рахунок того, що противник західні околиці міста Селидового піддає масованим артилерійським обстрілам. І знищує приватну забудову”.

Він розповів, що ситуація навколо міста Селидового стає гіршою.

“І в цих напрямках – з південного й північного краю – ворог застосовує максимальних зусиль”, — каже Віталій Міловідов.

Речник також додав, що взяли за основу цю тактику – оточення і напівоточення, а далі – максимального знищення будь-якої інфраструктури в населеному пункті для того, щоб мінімально вступати у вуличні бої. Оскільки один із найважчих видів бою – це вуличний бій.

“Максимально перерізати логістичні шляхи для підвезення бойових комплектів нашим підрозділам і, скоріш за все, масовано застосувати артилерійське озброєння та авіаційні бомби, щоб складно було проводити захист саме безпосередньо міста. Останнє місце, де вони застосували це, – Вугледар”, — підсумував Віталій Міловідов.