Прихисток від бойових дій: жителі Краматорського району можуть евакуюватися до шелтеру на Запоріжжі

Ворог просувається на Донеччині, тож евакуація цивільного населення не припиняється. З початку евакуаційних заходів з області до більш безпечних регіонів виїхали 1 мільйон 163 тисячі жителів. Безкоштовний прихисток для людй, які тікають від війни, знаходить обласна влада у більш безпечних регіонах, допомагають знайти житло і волонтери. Редакція “Pro100media” продовжує розповідати про безоплатне розселення для внутрішніх переселенців, які надають благодійні фонди. Про шелтер для ВПО, який відкрився на Запоріжжі, читайте далі.

У селищі Балабине Запорізької області запрацював шелтер для внутрішньо переміщених осіб. Благодійний фонд “Шляхом добра” запрошує внутрішніх переселенців, які тікають від бойових дій, скористатися безкоштовно послугами шелтеру. У коментарі журналістам “Pro100media” представниця фонду розповіла, що натепер розміщують всіх ВПО, кому потрібне житло, а ось з нового року тимчасовий прихисток надаватимуть жінкам з дітьми. Адже простір здебільшого був облаштований під потреби дітей. Однак оскільки багато людей наразі потребують безпечного розселення, волонтери вирішили трохи змінити правила. Наразі є 15 вільних місць.

“Ми прагнемо забезпечити комфорт і підтримку для тих, хто опинився у скрутному становищі”, – йдеться у повідомленні фонду.

Для додаткової інформації та запису звертайтесь за номером:

095-619-16-17 (Інна)

Де ще можуть знайти безкоштовне розселення жителі Краматорська та району, які евакуюються, читатйе у статті Житло для ВПО: де шукати прихисток краматорцям, які вирішили евакуюватися.

Про безкоштовне тимчасове розселення від держави, читайте тут.

Скільки людей залишається на Донеччині

Станом на 16 жовтня на території Донецької області підконтрольній українській владі залишається 334 тисячі жителів, хоча ще тиждень тому було на тисячу більше. У населених пунктах, які віднесені до зони активних бойових дій, а це 18 громад, мешкає 43 тисяч осіб, серед них – 535 дітей. Такі дані під час брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв’язку, оповіщення та інформування населення Донецької ОВА Дмитро Петлін.

Водночас у 10 населених пунтках, де оголошена примусова евакуація сімей з дітьми залишається 433 дитини, а це 364 сім`ї. Найбільше у Костянтинівській міській територіальній громаді – 256 неповнолітніх та Покровській міській територіальній громаді – 135 дітей.

“За цей тиждень було евакуйовано 129 дітей (з громад, де оголошена примусова евакуація родин з дітьми, прим. автора): з Іллінівської сільської територіальної громади  – 8 дітей, з Костянтинівської міської територіальної громади – 96 неповнолітніх, з Покровської міської територіальної громади – 25 дітей”, – уточнила виконувачка обов`язків начальника служби у справах дітей Юлія Рижакова.

“Даний матеріал виготовлено за підтримки ГО “Інститут масової інформації” в рамках проєкту міжнародної організації Internews Network”.