Передавав координати підрозділів ЗСУ у Часовому Ярі: СБУ затримала військового, якого підозрюють у держзраді

Довічне ув’язнення загрожує 22-річному військовослужбовцю бойової бригади Збройних сил України, якого підозрюють у роботі на російську розвідку. Чоловіка підозрюють у передачі інформації про розміщення української армії біля Часового Яру на Донеччині.

Про це повідомили у Telegram Служби безпеки України.

За версією слідства, контрактник Збройних сил служив оператором безпілотних систем в одній з бойових бригад, яка тримає оборону на Краматорському напрямку. У 2023 році його завербував кадровий працівник російської ФСБ Дмитро Сороколєтов, який “знайшов” підозрюваного через його коментарі у проросійських Telegram-каналах.

Як розповіли у СБУ, 22-річний військовий передавав росіянам координати свого підрозділу БпЛА, який коригував українську артилерію.

“Російські загарбники планували використати цю інформацію для ударів по позиціях українських дронщиків, які заважали прориву рашистів до міста. Також агент намагався передати ФСБ координати інших підрозділів ЗСУ в районі Часового Яру. Військові контррозвідники СБУ завчасно викрили зрадника і завдяки цьому запобігли ворожим ударам по локаціях українських військ”, — розповіли в Службі безпеки.

22-річного військового затримали та вилучили телефон, де, за версією слідства, отримали додаткові докази роботи на РФ.

Його підозрюють у державній зраді в умовах воєнного стану, частина 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

Чоловікоі загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.