суд

У Костянтинівці на Донеччині не працюватиме суд

У місті Костянтинівка, що у Донецькій області, не працюватиме суд через безпекову ситуацію у населеному пункті. Відповідне рішення сьогодні, 10 жовтня, ухвалила Вища рада правосуддя за поданням Голови Верховного Суду Станіслава Кравченка.

Про це повідомив у Facebook Верховний Суд.

“З 21 жовтня 2024 року змінено територіальну підсудність судових справ Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області шляхом її визначення Бабушкінському районному суду Дніпра”, — йдеться у Верховного Суду.

За повідомленням на сайті Вищої ради правосуддя, робота працівників в приміщенні Костянтинівського міськрайонного суду є небезпечною. Також неможливо забезпечити безпеку людей, які звертаються до суду.

“Під час визначення оптимального варіанту зміни територіальної підсудності ураховувались наявне навантаження суду, підсудність справ якого змінюється, і суду, якому передається відповідна територіальна підсудність судових справ, географічне розташування та реалізація права на доступ до суду. Це може бути забезпечене за умови відрядження суддів суду до суду, якому буде передано територіальну підсудність судових справ”, — уточнила Вища рада правосуддя.

Також Вища рада правосуддя повідомила, що Державна судова адміністрація звернеться до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з повідомленням про необхідність відрядження суддів Костянтинівського міськрайонного суду.

ВРП зазначила, що всі судові справи, сервери, у тому числі з кадровою та бухгалтерською інформацією суду, перевезуть.

7 жовтня у Костянтинівці запровадили посилену комендантську годину, яка триватиме 20 годин на добу.