У Краматорську до кінця війни не працюватиме дитячий реабілітаційний центр “Гайок”

Краматорський навчально-реабілітаційний центр “Гайок” призупиняє свою роботу. Тут для дітей, які потребують підтримки у навчанні, готували індивідуальні освітні та реабілітаційні програми. Відновити роботу центру планують після закінчення війни, а поки що вирішили зменшити витрати на його утримання.

Про це повідомляє “Вільне Радіо”.

Про призупинення роботи навчально-реабілітаційного центру в Краматорську журналісти Вільного радіо дізналися з розпорядження голови Донецької обласної військової адміністрації від 16 вересня 2024 року №619/5-24.

Роботу центру призупинили через “неможливість створення умов для організації освітнього процесу”. 

На цей період обласний департамент освіти та науки має забезпечити працівникам центру державні гарантії, передбачені законом “Про освіту”. У документі йдеться, що працівникам гарантовані:

  • медичне обслуговування;
  • оплата підвищення рівня кваліфікації;
  • правовий, соціальний та професійний захист;
  • заробітна плата згідно з кваліфікацією, підвищення окладів за педагогічні та почесні звання, доплати за наукові ступені та вчені звання;
  • щорічна виплата в розмірі до одного посадового окладу;
  • виплата на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу;
  • пенсія за вислугу років.

Водночас посадовці планують переглянути видатки та зменшити витрати на утримання центру “Гайок”.

Відновити роботу навчально-реабілітаційного центру планують після закінчення в Україні воєнного стану. 

[info]Краматорський навчально-реабілітаційний центр “Гайок” працював для дітей з міста та області, які мають особливі освітні потреби через вади розвитку. Зокрема, дітям з тяжкими порушеннями мовлення, інтелектуального розвитку та опорно-рухового апарату надавали освітні й реабілітаційні послуги за індивідуальними програмами.