У Краматорську діти з порушенням слуху отримали спеціальні апарати

Щороку в Краматорській міській територіальній громаді розробляються та фінансуються заходи, спрямовані на соціальний захист населення. В межах цих заходів проводиться, зокрема, забезпечення людей з інвалідністю слуховими апаратами.

Про це повідомляє Краматорська міська рада.

Олександр Гончаренко, начальник Краматорської міської військової адміністрації передав п’ятьом дітям нашої громади слухові апарати, яких вони потребували.

“Ми постійно працюємо над тим, аби мешканці Краматорська з порушеннями слуху були забезпечені необхідним обладнанням. Упродовж попередніх трьох років у Краматорську слухові апарати отримали 92 дорослих та 28 дітей, а у 2024 році — ще 42 дорослих та п’ятеро дітей. Кожен, хто потребує апарат, має звернутися до профільного лікаря, а той підтвердить його необхідність і громада придбає обладнання”, – наголошує Олександр Гончаренко.

Важливо відзначити також, що закупівля слухових апаратів проводиться з урахуванням індивідуальних особливостей пацієнтів. Після їх отримання лікарі проводять їх налаштування та допомагають з подальшим обслуговування. Для дітей отримання таких апаратів — надзвичайно важливе, адже вони допомагають їм не тільки чути оточуючих, а й стають важливим помічником під час формування речових навичок та подальшої соціальної адаптації особистості.