Громади Донеччини долучились до відзначення Міжнародного дня миру в Україні

21 вересня світ відзначає Міжнародний день миру – день, коли ми об’єднуємося, щоб підкреслити важливість миру та прагнення до припинення конфліктів у всьому світі. Для України, яка вже понад 10 років живе в умовах війни, це свято набуває особливого значення. Воно стає символом надії, що скоро і на нашій землі запанує мир.

Про це повідомляє Донецька обласна державна адміністрація.

Історія Міжнародного дня миру сягає початку 80-х років минулого століття, коли Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення про його встановлення. Спочатку свято відзначали у третій вівторок вересня, а з 2002 року – 21 вересня. В Україні День миру також відзначається 21 вересня згідно з Указом Президента.

Незважаючи ні на що, мешканці Донецької області не втрачають віри в мирне майбутнє. Олександрівська, Шахівська, Часовоярська, Комарська, Новогродівська, Сіверська, Білозерська, Новодонецька, Мирненська, Андріївська, Новогродівська та Святогірська територіальні громади долучилися до відзначення Міжнародного дня миру та організували різноманітні онлайн-заходи. Діти малювали малюнки, на яких зображали мирне небо, квітучі луки та щасливі посмішки. Молодь створювала відеоролики, де висловлювала свої мрії про перемогу та мирну Україну. Ці заходи мають особливе значення в умовах війни. Вони підкреслюють, що мир – це цінність, яка об’єднує всіх нас.

Міжнародний день миру в Україні – це день, коли ми згадуємо про тих, хто постраждав від війни, і висловлюємо свою солідарність з усіма, хто прагне миру. Нехай світло надії, запалене в серцях українців, розійдеться по всьому світу, і нехай мир якомога швидше повернеться на нашу землю.