Евакуація раз на чотири дні. З 24 вересня жителів Донеччини евакуюватимуть на Буковину

Відповідно до рішення Урядового Координаційного штабу, з 24 вересня обов’язкова евакуація жителів Донецької області буде здійснюватися до Чернівецької області.

Про це повідомила Донецька облдержадміністрація на сайті.

У цьому місяці поїзд курсуватиме 24 та 28 числа.

Як евакуюватися до Чернівецької області:

  • залишити заявку за телефонами 0-800-500-121, +380730500121 (Viber, Whatsapp, Telegram, Signal);
  • дістатися до місця збору у вашому населеному пункті, звідки буде безкоштовний підвіз до евакуаційного поїзду.

Для евакуації тяжко хворих і осіб з інвалідністю просимо телефонувати за номерами: 0800332614, 0997104872, 0993115314, 0961086048.

Влада надає такі соціальні гарантії:

  • безкоштовне житло у закладах комунальної форми власності (визначених місцями тимчасового проживання) Чернівецької області;
  • щомісячна виплата допомоги на проживання деяким категоріям внутрішньо переміщених осіб;
  • гуманітарна допомога;
  • психологічна допомога;
  • медична допомога тощо.

Крім того, за заявками військових адміністрацій населених пунктів здійснюється безкоштовна евакуація сімей з дітьми, з безкоштовним розселенням, до Закарпатської області.

Що відомо про зміну руху поїздів із Покровська

Евакуаційні поїзди, які курсували з Донецької області, змінили посадкову точку маршруту. Через безпекову ситуацію вони відправлятимуться з Дніпропетровщини, повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Від четверга, 5 вересня, посадку на евакуаційні потяги проводитимуть зі станції “Павлоград” у Дніпропетровській області.

Поїзд вирушатиме із Павлограда орієнтовно о 15:50, повідомили у Добропільській міській військовій адміністрації.

“Реєстрація осіб на евакуаційний поїзд здійснюється до 15.00 (про зміну руху буде повідомлено додатково). Важливо слідкувати за оновленнями щодо евакуаційних рейсів”, — написали на сторінці МВА.

Місцеві адміністрації повинні забезпечити маршрути евакуаційних автобусів від громад Донеччини до Павлограда, уточнили в ОВА.

В “Укрзалізниці” розповіли, що для мінімізації ризиків для пасажирів та поїзних бригад, в окремі дні евакуаційні поїздки будуть здійснюватись комбіновано (поїзд + автобус) залежно від оперативної ситуації на місці.