будівництво фортифікацій та обстріли

Лінія фронту наблизилась до Добропільської громади на Донеччині: триває будівництво ліній оборони

За останній місяць лінія фронту наблизилась до Добропільської громади на п’ять кілометрів. Минулого місяця громада вперше зазнала обстрілів КАБами. Наразі на території громади працюють фахівці з кількох областей України над будівництвом ліній оборони.

Про підготовку до оборони громади, обстріли та пошкоджену інфраструктуру Суспільному Донбас розповів начальник Добропільської міської військової адміністрації Андрій Бондаренко.

“У нас кожен день працює велика кількість техніки, як нашої комунальної, так і з сусідніх громад та сусідніх областей. У нас на території Добропільської громади працює на сьогодні п’ять областей, які будуть фортифікації”, — повідомив Андрій Бондаренко.

Очільник адміністрації додав, що лінії оборони будують за наказами військових. Військові інженери визначають ділянки та дають вказівки.

“У нас перший план — це оборона нашого міста. Щоб все зробити можливе і неможливе, щоб наша громада лишилась під українським прапором. Тому ми максимум приділяємо уваги обороні”.

За словами Бондаренка, на 18 вересня лінія фронту — за приблизно 30 кілометрів від Добропільської громади. За останній місяць лінія зіткнення наблизилась на 3-5 кілометрів, додав він.

“За останній час інтенсивність обстрілів збільшилась. У нас вперше в минулому місці було застосування КАБ по громаді, в нас цього не було. І ми чуємо і бачимо, що в сусідніх громадах також інтенсивність дуже збільшилась”, — повідомив Андрій Бондаренко.

  • За даними очільника МВА, на території громади за понад два роки повномасштабної війни були пошкоджені 22 соціальних обʼєкти, серед них:
  • 1 лікарня,
  • 8 шкіл, 7 дитячих садочків,
  • 1 спортивний обʼєкт.

Також пошкоджені дев’ять комунальних об’єктів, зокрема будівля культури, бібліотеки, будівля підприємства та “Вода Донбасу”.

Що відомо про Добропільську громаду

До повномасштабного вторгнення в громаді проживали 42,5 тисячі людей, наразі, за даними начальника адміністрації, близько 40 тисяч жителів.

Добропільська громада — це міста Добропілля та Білицьке, а також три старостинські округи – Святогірвський, Ганнівський, Світлицький.