Війна

Армія РФ просунулася далі на Донеччині: деталі від ISW

Ймовірно, ворогу вдалося захопити шахту “Новогродівка”.

Російські окупаційні війська просуваються поблизу Торецька і Покровська Донецької області.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Війська РФ нещодавно просунулися в східній частині Торецька. Геолокаційні кадри за 17 вересня вказують на те, що окупанти просунулися по вулиці Ломоносова у місті. Окрім того, загарбники продовжували атаки поблизу Торецька, а також біля Дружби, Залізного та Неліпівки.

Окрім того, російські війська нещодавно просунулися на схід і південний схід від Покровська. Геолокаційні кадри 16 і 17 вересня показують, що окупанти пішли далі на північний схід від Новокалинового, на північний захід від Архангельського, в межах центральної і північно-західної Гродівки, та на південний захід від Михайлівки.

Один так званий російський “воєнкор” розповідав, що росіяни просунулися на 850 метрів на північ від Новогродівки та захопили шахту “Новогродівка”, а також сусідній породний відвал. Інший блогер стверджував, що вони захопили Желанне Перше. Однак в ISW не знайшли підтвердження цих тверджень.

16 і 17 вересня російські окупанти продовжували наступ в районі Новоторецького, Воздвиженки, Гродівки та Красного Яру, в районі Новогродівки, Орлівки, Маринівки, Миколаївки, Українська, Цукур’я, Желанне Перше та Гірника.

Також російські загарбники 17 вересня продовжували наступальні дії на напрямку Часового Яру. Втім, підтверджених змін лінії фронту не було.