У Краматорську компанія “Нова пошта” встановила 10 укриттів різного типу

На вулицях Краматорська встановлені кілька десятків укриттів, де можна сховатися під час обстрілу. Більша частина  – була придбана міською владою. Однак є захисні споруди побудовані приватними компаніями власним коштом. Зокрема, залізобетонні укриття першого класу захисту придбала для своїх відділень компанія “Нова пошта”. Зараз таких зовнішніх укриттів у місті 4. Про це журналістам “Pro100media” повідомили  у компанії.

Фото “Нова пошта”

“Це залізобетонні укриття, вони мають 1 (найвищий) клас захисту – це означає, що вони здатні витримати надпотужну ударну хвилю під час вибуху, силою понад 500 кілопаскаль, а також захистити тих, хто всередині, від уламків. Усі укриття оснащені вогнегасником, аптечкою, мають лавочки, освітлення, розетки, обігрів, вентиляцію. Одне укриття здатне вмістити від 6 до 10 осіб”, – йдеться у повідомленні.

Загалом у Краматорську 10 укриттів різних типів встановлені біля або всередині відділень та терміналів. Біля деяких – по два укриття. Компанія встановлювала захисні споруди власним коштом.

“Встановлення укриттів у Краматорську обійшлось у 8 млн. грн”, – уточнили у компанії.

За інформацією від компанії “Нова пошта” у Донецькій області зараз працює 39 укриттів. Протягом 1 місяця будуть встановлені ще 8 внутрішніх укриттів на поштових відділеннях. Також для кожного нового відділення, яке буде відкриватись в регіоні, компанія облаштовуватиме зовнішнє або внутрішнє укриття.

Які бетонні укриття встановлені у місті

На території Краматорської територіальної громади встановлено 36 бетонних укритів, з них 3 захисні споруди вміщують по 100 осіб, у 8  – можуть розміститися 50 людей, і ще у 4-х можуть сховатись по 15 людей, а також ще 21 укриття розраховане на 20 осіб кожне. Про це повідомили у пресслужбі Краматорської міської ради. 

Вартість:

  • бетонна споруда на 20 осіб – по 911,982 тис. грн. кожна;
  • бетонна споруда на 50 осіб – по 1489,510 тис. грн. кожна;
  • бетонна споруда на 100 осіб – по 2423,404 тис. грн. кожна.
Фото Краматорська міська рада

“Загалом на закупівлю та встановлення 31 споруди витрачено 38 млн. 787 тис. 804 грн”, – уточнив начальник управління інформаційної політики і взаємодії зі ЗМІ Краматорської міськради Ігор Єськов.

Скільки захисних споруд встановлені благодійними фондами та компаніями

Із загальної кількості у місті встановлені мобільні укриття завдяки:

  • 3 споруди місткістю по 15 осіб надано благодійною організацією “БФ “РАДА МІСТ”;
  • 1 споруда розраховна на 50 осіб встановлена за рахунок ТОВ “Нова пошта”;
  • 1 споруда надана Товариством Червоного Хреста;
Фото Краматорська міська рада

Також 2 укриття місткістю по 20 осіб кожне встановлено за рахунок благодійної допомоги від АТ “Приватбанк” (загальна вартість – 1 млн. 960 тис. грн).