Шахтар придбав квартиру для родини Яни Степаненко, яка втратила обидві ноги, через обстріл у Краматорську

Шахтар придбав квартиру для родини Яни Степаненко – 13-річна героїня втратила обидві ноги й пробігла марафон у Бостоні. На новосілля з особливим подарунком завітав капітан «гірників» Тарас Степаненко.

Про це повідомляє fcshakhtar.

13-річна дівчинка втратила обидві ноги внаслідок російського ракетного удару по залізничному вокзалу в Краматорську у квітні 2022 року, але не здалася й після лікування та протезування повернулася до повноцінного життя, почала займатися спортом. Навесні 2024-го вона пробігла 5-кілометрову дистанцію на одному з найпрестижніших світових марафонів у Бостоні, продемонструвавши всьому світові незламність українського народу.

22 квітня Яна виконала перший символічний удар по м’ячу в матчі Шахтар – Зоря, а головний тренер «оранжево-чорних» Маріно Пушіч подарував дівчинці іменну футболку “Незламна Яна” з її улюбленим номером 8.

15 вересня в гості до Яни та її сім’ї завітав капітан «Шахтаря» Тарас Степаненко. Він поспілкувався з маленькою героїнею та її рідними і передав їм особливий подарунок – шарф «гірників», який воїни ЗСУ врятували з одного з будинків у рідному для сім’ї Степаненків Нью-Йорку.