У Краматорських школах стартував новий навчальний рік

Олександр Гончаренко, начальник Краматорської міської військової адміністрації, взяв участь в оперативній нараді управління освіти та поспілкувався з керівниками шкіл міста.

Ось уже минуло майже два тижні, як школярі Краматорська повернулися за парти. Повернулися, щоправда, тільки формально, адже навчальний процес у закладах загальної середньої освіти нашого міста, через військову агресію рф, вже третій рік поспіль відбувається у дистанційному форматі.

Наразі учнівський контингент Краматорська складає понад 12 тисяч дітей, з яких майже 3,5 тисячі — учні початкової ланки, трохи понад 7 тисяч — середньої і майже 1800 — учні 10-11 класів. У навчально-виховному процесі залучено 799 педагогів.

В управлінні освіти Краматорської міської ради щомісячно фіксують незначний відтік учнів. Це ті діти, які після вимушеної евакуації віддали перевагу офлайн формату. Разом із тим директори шкіл діляться, що вже неодноразова стикалися із випадками, коли діти, після переходу до офлайн-навчання, з часом знову повертаються “на онлайн” у рідні заклади. Самі учні і батьки відзначають — попри онлайн, якість освіти в Краматорських закладах на досить високому рівні.

Також під час наради начальник управління освіти Денис Сисоєв звернув увагу керівників закладів, що розпочинається приймання заявок охочих позмагатись за звання “Учитель року”. Крім того, з цьогорічними учасниками конкурсу працюватимуть переможці попередніх років. “Участь у конкурсі та спілкування з переможцями минулих років — гарний привід обмінятися досвідом із більш досвідченими педагогами, запозичити найкращі практики або навпаки — переконатись у власному рівні, що особливо корисним буде в пригоді тим, хто якраз проходить атестацію”, – каже Денис Сисоєв.

Також всі учні шкіл Краматорська, які станом на перше вересня залишались у громаді, отримали подарунки від благодійного фонду Максима Єфімова, які містили великий перелік канцелярських виробів, що точно знадобляться школярам.