Ремонт пʼятиповерхівки у центрі Краматорська – нові подробиці та зміни

У будинку по вулиці Ярослава Мудрого, 54, що постраждав внаслідок ракетних обстрілів, не виконуватимуть встановлення вентильованої системи фасаду, термомодернізацію будинку та роботи з благоустрою прилеглої території. Детальніше у матеріалі Pro100media

У Краматорську було розпочато роботи з капітального ремонту пʼятиповерхівки по вулиці Ярослава Мудрого, 54. Нагадаємо, у лютому цього року управління житлово-комунального господарства Краматорська уклало договір на виконання аварійно-відновлювальних робіт у будинку, вартістю 63 мільйона гривень. Тоді угода передбачала демонтажні роботи у підʼїздах, квартирах (розбирання віконних, дверних прорізів, балконів та інші), розбирання покриття покрівлі, часткове розбирання панелей зовнішніх стін, демонтаж зовнішнього облицювання, часткова заміна монолітних плит, улаштування перегородок з газобетонних блоків у квартирах, встановлення металопластикових вікон, балконних дверей, установлення кошиків для кондиціонерів, улаштування скатної покрівлі, нової системи водопроводів, каналізації, опалення та вентиляції, електромонтажні роботи, улаштування системи термофасадів та утеплення будинку, утеплення стін всередині засклених балконів, утеплення підлоги технічного поверху, улаштування зовнішньої системи блискавкозахисту, благоустрій прилеглої території та інші.

Днями у системі Prozorro було оголошено нову закупівлю на виконання аварійно-відновлювальних робіт у цьому ж будинку, але з нижчою вартістю – 40,7 мільйонів гривень. Тобто, майже на 23 мільйона меншу від попередньої закупівлі. 

Як пояснює управління житлово-комунального господарства на сторінці у Фейсбук, в процесі демонтажу були виявлені додаткові об’єми пошкоджень, які не можливо було визначити на початку проведення робіт через недоступність до багатьох ділянок будинку. Таким чином, було прийнято рішення щодо проведення коригування проектної документації з урахуванням виявлених додаткових робіт та розірвання діючого договору з підрядником.   

«При коригуванні проекту було зменшено вартість робіт (в зрівнянні з попереднім проектом)  за рахунок виключення робіт з встановлення  вентильованої системи фасаду, термомодернізації   будинку та робіт з благоустрою при домової території.

 У 2024 році планується витратити 14,5 млн.грн. на роботи по капітальному ремонту покрівлі та тех. поверху, відбудові міжквартирних та міжкімнатних перегородок, заміна пошкоджених плит перекриття квартир.

Проведення запланованих робіт дасть можливість власникам зруйнованих та пошкоджених квартир скористатися державною програмою єВідновлення», – додається у поясненні. 

Нагадаємо, будинок по вулиці Ярослава Мудрого, 54 було пошкоджено внаслідок обстрілів у березні та серпні 2022 року. Раніше тут мешкало близько 150 осіб.