У Краматорську ЗОШ №1 обʼєднують з ЗОШ №26

Розпорядженням міського голови Краматорська на період дії воєнного стану прийнято рішення про переведення учнів та вчителів із загальноосвітньої школи №1, що у старій частині Краматорська до загальноосвітньої школи №26. Відповідне розпорядження розміщене на офіційному сайті Краматорської міської ради, та як пояснюється, викликане неможливістю створення умов для організації освітнього процесу у Краматорській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1. 

Нагадаємо, цей освітній заклад було пошкоджено внаслідок ракетного удару у березні 2023 року. 

Як розповів Pro100media секретар Краматорської міської ради Ігор Сташкевич, незважаючи на те, що в усіх школах Краматорська навчальний процес проходить у онлайн-форматі, учні ЗОШ №1 через руйнування школи не мають змоги отримати там книжки, ноутбуки чи подарунки, як це відбувається у інших школах міста. Крім того, обʼєднання шкіл – єдиний можливий варіант збереження заробітної плати вчителів та повноцінного наповнення класів учнями. 

Додамо, що у розпорядженні також зазначено, що протягом 30 днів після припинення чи скасування воєнного стану в Україні управління освіти має підготувати пропозиції щодо відновлення діяльності Краматорської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. 

Раніше таке обʼєднання шкіл вже торкнулось ЗОШ №23 (обʼєднана з ЗОШ №11), ЗОШ №15 (обʼєднана з ЗОШ №12) та ЗОШ №19 (обʼєднана опорним закладом загальної середньої освіти “Лідер”).