Понад мільйон гривень витратять у Краматорську на будівництво фортифікаційних споруд 

Проведення таких робіт необхідне для забезпечення підтримання високого рівня обороноздатності, захисту населення та критичної інфраструктури Краматорської громади, а також збереження життя та здоровʼя особового складу військовослужбовців. Детальніше у матеріалі Pro100media

Краматорське комунальне автотранспортне підприємство 052810 шукає підрядника для виконання робіт по двом тендерам на будівництво фортифікаційних споруд та нарощування системи інженерних загороджень на рубежі оборони Краматорської територіальної громади. Оголошення про проведення закупівлі було опубліковано у системі Prozorro 29 серпня. Загальна очікувана вартість по двом тендерам складає 1 мільйон 32 тисячі гривень. Джерело фінансування – кошти міського бюджету. 

У обґрунтуванні до закупівлі зазначається, що підставами для проведення таких робіт є виконання програми забезпечення фортифікаційного облаштування рубежів оборони Краматорської територіальної громади на період дії воєнного стану, лист Керівника оборони міста Краматорська та рішення засідання Ради оборони Донецької області, що було проведено на початку серпня. 

Роботи з будівництва фортифікаційних споруд мають бути виконані у вересні-жовтні. Також зазначається, що фортифікаційні споруди мають розташовуватись на ділянці, яка може бути пристосована до кругової оборони та обладнана з інженерного погляду для проведення робіт по будівництву фортифікаційних споруд та нарощування системи інженерних загороджень. Для цього мають бути підготовлені окопи, які надалі зʼєднуються в ділянки траншей, і ходи сполучення, обладнуються вогневі позиції, укриття для особового складу і матеріальних засобів, влаштовуються різні загородження.

Додається, що здійснення зазначеної закупівлі забезпечить підтримання високого рівня обороноздатності, захист населення та критичної інфраструктури Краматорської територіальної громади, а також збереження життя та здоровʼя особового складу військовослужбовців.