єВідновлення у Краматорську

Краматорців закликають вчасно подавати звіти в програмі єВідновлення, щоб уникнути обов’язкової верифікації

Важливою умовою завершення участі в програмі єВідновлення є подання звіту про використання коштів, а потім – його верифікація комісією. Цей порядок звітування передбачений Постановою Кабінету Міністрів України №381.

Про це повідомляє Краматорська міська рада.

Нагадуємо краматорцям, як уникнути зайвих бюрократичних труднощів!

Лише 5% (для категорії А) та 10% (для категорії Б) осіб-учасників програми, які подали звіти про використання коштів вчасно, підлягають верифікації комісії з відвідуванням об’єкту.

Якщо ж ви не подали звіт — верифікація комісією з відвідуванням об’єкту стає обов’язковою умовою!

Під час верифікації перевіряється відповідність фактично проведених робіт та/або придбаної будівельної продукції за кожним видом ремонтних робіт, визначених у чек-листі, та здійснюється фотофіксація. Уникнути верифікації не подаючи повідомлення про завершення ремонту не вдасться! Ремонт вважатиметься завершеним автоматично через дванадцять місяців з дати зарахування коштів на спеціальний рахунок отримувача компенсації.

Як і куди подавати звіт?

Отже, після завершення ремонтних робіт, визначених у чек-листі, отримувач компенсації категорії А зобов’язаний протягом 12 місяців (18 місяців у разі проведення ремонту категорії Б – 350 тис. грн за квартиру та 500 тис. грн за приватний будинок) після зарахування коштів на спеціальний рахунок повідомити про завершення ремонтних робіт.

Це потрібно зробити разом з фотофіксацією проведених ремонтних робіт та придбаної будівельної продукції на даний час — засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Для подачі повідомлення про ремонт потрібно:

  • Увійти в Дії в розділ єВідновлення — Заяви на виплати.
  • Обрати об’єкт, про ремонт якого хочете повідомити.
  • Натиснути на Повідомити про ремонт.
  • Зазначити, на якому етапі ремонт.
  • Додати до 10 фото, які підтверджують факт виконання ремонту (наприклад фото будматеріалів та чеків). Кожне фото не має перевищувати 5 МБ.
  • Надіслати повідомлення.

Якщо у вас виникли додаткові питання, звертайтеся до представників комісії з єВідновлення у Краматорську за номером — 050-425-09-99.