У Краматорську продовжує зростати кількість хворих на Covid-19

Минулого епідемічного тижня фахівці зареєстрували 176 хворих на Covid-19 у Краматорську. Хоча тижнем раніше було 74 людини, які захворіли коронавірусом. Серед тих, хто підчепив небезпечний вірус є діти. Про це повідомили спеціалісти Краматорської районної філія ДУ “Донецький ОЦКПХ МОЗ” на своїй сторінці у Facebook.

“За 33 епідемічний тиждень госпіталізовано хворих на COVID-19 – 21 особа, у т.ч. 12 дітей. Летальних випадків від COVID-19, осіб госпіталізованих до відділення реанімації та інтенсивної терапії із COVID-19 не зареєстровано”, – йдеться у повідомленні.

Протягом тижня на COVID-19 захворіли 36 дітей, а це 20,5 % від загальної захворюваності. Цей показник вище попереднього тижня у 3,3 рази (минулого тижня заразились 11 неповнолітніх).

У місті триває імунізація від коронавірусної хвороби COVID-19. З початку 2024 року вакциновано – 282 особи. Всього за період щепної кампанії в місті зроблено 136269 щеплень, з них 3675 – І бустерна доза, 1103 – ІІ бустерна доза, 82 – ІІІ бустерна доза.

Читати також: У Донецькій області захворюваність на Covid-19 зросла майже вдвічі

Нещодавно спеціалісти повідомляли, що вакцина у місті закінчилася. Однак минулого тижня епідеміологи поінформували, що вакцину в область завезли.

В КНП “ЦПМСД № 1” КМР є в наявності вакцина проти коронавірусу COMIRNATY Omicron для дорослих. Для того, щоб зробити щеплення потрібно звернутись до сімейного лікаря.

В Україні майже вшестеро зросла захворюваність на Covid-19

В Україні за липень зафіксували майже 12 000 випадків захворювання на коронавірус. Для порівняння в червні зареєстрували 2 000, повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. Він зазначив, що на території України циркулюють 10 підваріантів “Омікрону”. Зокрема, – і новий підтип FLiRT.

Журналісти “Pro100media” вже писали, що фахівці прогнозують подальше зростання кількості хворих восени, читати тут.