Художниця з Краматорського району стала призеркою міжнародного конкурсу пресованих квітів у Південній Кореї

Художниця з Костянтинівки Донецької області Любов Гирліна — призерка міжнародного конкурсу “The 23rd Korea Pressed Flower”, який пройшов у Південній Кореї. Її робота “Почуття” в японському стилі ошибана отримала спеціальну відзнаку — мистецький приз.

Про це повідомляє Суспільне.

Картину “Почуття” Любов Гирліна почала створювати на Донеччині взимку 2022 року. Згадує, що спеціальний діркопробивач для флористики вона отримала поштою на замовлення 23 лютого — напередодні повномасштабного вторгнення.

“Я взимку пройшла майстер-клас і навчилася робити мандали з пресованих матеріалів — берести, бананових шкірок. Замовила необхідне обладнання і вже почала роботу. Та події змусили мене залишити рідний дім. Тільки через рік картину і дирокол син переслав мені в Німеччину, де я зараз”, — розповіла Любов Гирліна.

“Почуття”, призова робота Гирліної з берести. Фото надала Гирліна

Як розповідає художниця, за допомогою фігурного діркопробивача вона з берести робила багато деталей. Для мандали добирала їх за товщиною та кольором. Картина вийшла розміром 35 на 35 см.

“Я не розраховувала на конкурс, оскільки зазвичай серед умов — параметри — один бік картини має дорівнювати 40 см. А цього разу таких обмежень не було, і я приєдналася, так ще й успішно. Конкурсних робіт було багато. Але переможними — стали п’ять. Мою відзначили, як Artisstik Prize. Роботи переможців майже рік возили по виставках у Південній Кореї”, — розповіла флористка.

Любов Гирліна захоплюється психологією, тому і сенси в картину вкладала відповідні:

“Мандала “Почуття” — це про розвиток людини, її духовне наповнення. Я вважаю, що сенси є у всьому, вони викликають різні почуття. Просто так люди не приходять в наше життя. Вони нас або вчать, або випробовують. Я розбиралася в собі: був час в мене була злість, потім образи — руйнівні емоції. Опрацювавши їх, я відчула вдячність, навіть ворогам, за досвід і життєвий урок”, — ділиться авторка.

Наразі Любов працює над роботою для іншого конкурсу, який пройде у Люксембургу. Це також буде мандала, але великого розміру.

Що відомо про художницю з Костянтинівки

Любов Гирліна провела вісім персональних виставок на Донеччині, є призеркою міжнародних конкурсів у Японії, Італії та Південній Кореї.

У своїх роботах майстриня використовує верхній шар кори берези, взяту з хмизу, листя, квіти, трави та інший природний матеріал висушений під пресом.

На міжнародному конкурсі пресованих квітів — The 22th Korea Pressed Flower Contest, що пройшов у Південній Кореї у 2023 році, картина Гирліної посіла друге місце.