У Краматорську закуплять технічну сіль та пісок для утримання доріг взимку 

Комунальне підприємство ДРУАС планує витратити на такі закупівлі близько 5,3 мільйона гривень. 

У Краматорську готуються до зими і утримання доріг не є виключенням. Так, комунальне підприємство ДРУАС у липні оголосило тендер на закупівлю 700 тон технічної кам’яної солі з антизлежувачем на суму 2,8 мільйона гривень. Наразі за тендером проходить процедура кваліфікації переможця. 

Пізніше, на початку серпня, ДРУАС також оголосив тендер на закупівлю 5 тисяч тон будівельного піску, очікуваною вартість 2,5 мільйона гривень. 

Як розповів Pro100media начальник Управління з питань інформаційної політики та взаємодії зі ЗМІ Краматорської міської ради Ігор Єськов, вже декілька років у Краматорську закупляють окремо сіль та пісок, і вже самостійно комунальні служби роблять суміш для посипки доріг взимку. 

«Можна було б придбати одразу готову суміш для утримання доріг, але це дорожче для місцевого бюджету та не завжди концентрація компонентів може відповідати необхідним нормам для вдалої обробки ожеледиці.

Тому, ДРУАС робить окремі закупівлі і в подальшому самі працівники роблять суміш у необхідних пропорціях», – додав Ігор Єськов.