Головне у Краматорську: ТОП новин за тиждень

Редакція Pro100Media підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Краматорська за тиждень.

Патрульні відсторонили від керування водія, який у нетверезому стані наїхав на бетонний блок. 10 серпня, у Краматорську патрульні отримали повідомлення про ДТП з потерпілими. На місці події вони виявили водія авто Citroen Jumper, а от інформація про травмованих осіб через дорожню подію не підтвердилась.

Одинадцятеро випускників Краматорська склали національний мультипредметний тест на 200 балів. Журналісти “Pro100media” поспілкувалися з деякими учнями, які отримали найвищий можливий бал і дізналися, як вони готувались до тестування, де планують навчатися далі та, що порадять тим, хто вже у цьому навчальному році буде на їхньому місці.

Хоча фронт стає все ближчим до Краматорська, а вибухи майже щодня нагадують про війну, люди продовжують жити своїм життям, любити і творити. Яна – одна з тих, хто, попри все, знаходить сили створювати щось красиве. Дівчина розповіла нашим журналістам, що для неї розпис і мотанки – це не просто хобі, а спосіб зберігати душевний спокій і ділитися своєю душею з іншими.

У Донецькій області продовжується примусова евакуація родин з дітьми. Нині неповнолітніх з батьками евакуюють з 20 населених пунктів Краматорського та Покровського районів. Там залишається більш двох тисяч дітей, яких мають вивезти у більш безпечні регіони. Про це повідомив начальник відділу департаменту з питань цивільного захисту, мобілізації та оборонної роботи Донецької ОДА Сергій Гончаров.

Ксенія Парфентьєва з Краматорська вже багато років активно допомагає безпритульним тваринам. Її шлях зооволонтерства розпочався ще в дитинстві, а в 2015 році вона почала співпрацювати з благодійним фондом “Друг”. З початком повномасштабного вторгнення Ксенія не зупинилася – разом з іншими волонтерами евакуює тварин з небезпечних зон, забезпечує їм харчування та лікування, а також допомагає знайти новий дім.

фейк

Інформація, яку поширюють проросійські телеграм-помийки — не відповідає дійсності. Розпорядження на фото нижче — не існує! Це чергова спроба росіян дестабілізувати ситуацію у прифронтовому регіоні.

Краматорськ 17 серпня під ворожим вогнем — у місті пролунали п’ять вибухів, зруйновано житловий будинок. Одна зі ракет РСЗВ «Смерч» влучила у двоповерхівку, інші — у промзону. Уламками пошкоджено газопровід.

пожежа

17 серпня о 19:01 до Служби порятунку надійшло повідомлення про задимлення у приватному одноповерхову житловому будинку. До місця події прибули вогнеборці та встановили, що відбувається горіння речей колишнього використання всередині будинку. Під час проведення розвідки та гасіння пожежі в одній із кімнат вогнеборці виявили тіло загиблої жінки 1952 р. н.