квашені помідори на зиму

“Відлітають” зі столу в першу чергу: шикарні квашені помідори на зиму

Одна з найпопулярніших зимових закусок – помідори, квашені різними способами. Вони виходять м’якими, соковитими і пікантними, а також дуже швидко готуються. УНІАН пропонує рецепт, який точно сподобається вашим близьким.

Швидкі квашені помідори – рецепт у каструлі

Інгредієнти:

  • 3 кілограми помідорів;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 пучок кінзи;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 чайна ложка сухого орегано;
  • 2 гвоздички;
  • 15 горошин чорного перцю;
  • 2 лаврові листки.

Для розсолу:

  • 2, 2 літри джерельної води;
  • 5 столових ложок солі.

Запам’ятовуйте, як робити квашені помідори в каструлі швидко за цим рецептом.

Перебрати томати – для засолювання вибрати тільки неушкоджені та маленькі. Вимити, у місці плодоніжки зробити надріз. Викласти томати в каструлю, залити водою так, щоб вона повністю покрила овочі. Злити воду в окрему ємність, на ній зробити розсіл. Додати сіль із розрахунку 1 ст. л. з гіркою на 1 л води. Закип’ятити, остудити.

Зелень і часник нарізати, викласти до помідорів. Туди ж додати перець, гвоздику, орегано, лавровий лист. Залити теплим розсолом, накрити каструлю марлею, зверху поставити вантаж (тарілку). Залишити засолюватися при кімнатній температурі – у середньому, вистачає 3-4 дні. Краще спробувати їх після закінчення цього часу і за необхідності або розкласти в банки і прибрати в холодильник, або залишити ще досолюватися.

Квашені помідори з гірчицею та цукром

Інгредієнти:

  • 10 кілограмів помідорів;
  • листя чорної смородини.

Для розсолу:

  • 10 літрів води;
  • 2 склянки цукру;
  • 1 склянка солі;
  • 15 лаврових листів;
  • 1 чайна ложка перцю духмяного горошком;
  • 1 чайна ложка перцю чорного горошком;
  • 100 грам гірчичного порошку.

Запам’ятовуйте, як засолювати такі квашені помідори – швидко і просто.

Томати вимити, розім’яти перець ложкою до стану крихти. Вимити листя смородини, відібрати кілька штук і застелити ним дно каструлі. Викласти помідори в каструлю, перестилаючи їх листям смородини.

Приготувати розсіл – усі перелічені інгредієнти змішати, закип’ятити. Остудити, висипати гірчицю, перемішати. Дати відстоятися, потім, коли розсіл стане злегка прозорим, залити помідори. Накрити чистою тканиною або марлею, поставити гніт і залишити засолюватися. За кімнатної температури час закваски становитиме близько 14 днів.