Головне у Краматорську: ТОП новин за тиждень

Редакція Pro100Media підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Краматорська за тиждень.

Минулого тижня у Краматорську волонтери громадської організації “Футурама” та благодійного фонду “Всі поруч” за фінансової підтримки благодійного фонду “Діти – квіти України” надали суттєву допомогу багатодітним родинам та переселенцям. Про це журналістам Pro100Media розповів Микола Станіславович. Було забезпечено десять родин, які мешкають зараз у Краматорську, необхідною побутовою технікою, серед якої мікрохвильовки, пилососи, блендери, міксери, хлібопічки та планшети. Більшість з цих родин – це переселенці, які були змушені залишити своє майно, а також багатодітні родини нашого міста.

У Краматорську зʼявився перший Хаб громадської безпеки. Він спеціалізуватиметься на проведенні освітніх занять для дітей та дорослих, а також буде корисним активістам і волонтерам, які працюють у Краматорському районі. Заняття будуть проводитися для освітян, переселенців, вразливих категорій громадян. Проводити їх будуть професіонали зі структур поліції та ДСНС, а також залучені експерти.

Учора вдень у Краматорську до поліції надійшло повідомлення про заволодіння транспортним засобом Hyundai Getz. Отримавши інформацію про ймовірний напрямок руху авто, інспектори провели відпрацювання території та виявили той самий Hyundai Getz на вулиці Біленьківській. Водій, помітивши службове авто, намагався втекти та сховатись на території гаражного кооперативу. Але марно.

гроші

Майбутні чотири етапи надання гуманітарної допомоги у Краматорській громаді, а саме XVII, XVIII, XIX та XX будуть реалізовуватись шляхом надання фінансової допомоги, замість продуктових наборів. Так, мешканці нашої громади з числа соціально-вразливих категорій населення упродовж майбутніх чотирьох місяців отримають шість тисяч гривень (щомісячно по півтори тисячі гривень упродовж вересня-грудня 2024 року), а мешканці з числа ВПО з інших громад, які перебувають на обліку в Краматорську — 10 800 грн.

У рамках рубрики “Ви запитуєте – ми відповідаємо” журналісти “Pro100Media” допомагають мешканцям Краматорська знаходити відповіді на найбільш актуальні питання. Цього разу ми відповідаємо на три запитання, які найбільше цікавлять містян.

На Алеї Героїв у Краматорську відбулися похорони Захисника України, солдата Олега Івановича Попова. Олег, був старшим стрільцем 2 механізованого відділення 3 механізованого взводу 2 механізованої роти 1 механізованого батальйону військової частини А4053. Народився чоловік 15 липня 1982 року.

В ці складні часи, коли щодня нові виклики, важливість знаходження радості та підтримки оптимізму стає ще більш актуальною. З цією метою команда “Pro100Media” вирішила влаштувати свою третю лотерею, метою якої є підняття настрою серед жителів Краматорська.