Навчальний рік у Донецькій області: скільки шкіл розпочнуть роботу, коли та в якому форматі

В Донецькій області навчальний рік розпочнеться, як і у всій країні, 2 вересня. Школярі навчатимуться до 30 червня 2025 року. Формат навчання — дистанційний.

Про це Суспільне Донбас надав відповідь на запит департамент освіти і науки Донецької облдержадміністрації.

Як відбуватиметься навчання для школярів Донеччини

“Зважаючи на безпекову ситуацію на території області планується надання освітніх послуг закладами освіти у дистанційному форматі. Зважаючи на безпекову ситуацію на території області, організація здобуття освіти у режимі офлайн станом на сьогодні не розглядається”, — йдеться у повідомленні.

В департаменті також розповіли, що святкувати початок навчання також будуть у дистанційному форматі.

Для дистанційного навчання школярам Донеччини, за даними департаменту освіти та науки, у 2023-2024 роках передали як благодійну допомогу або у тимчасове користування понад сім тисяч гаджетів:

  • 371 планшет,
  • 7156 ноутбуків .

Скільки закладів загальної середньої освіти загалом працюватимуть на Донеччині з 1 вересня 2024 року

У наступному навчальному році, за даними департаменту, планують розпочати навчання 256 шкіл. За попередньою інформацією, додали у департаменті, навчатимуться 81 тисяча 400 школярів.

“Остаточна інформація щодо контингенту здобувачів освіти закладами середньої освіти, у тому числі кількості 1-х класів, буде відома станом на 2 вересня 2024 року”, — зазначили у відповіді.