огірки

Хрусткі та злегка гострі: шикарні огірочки на зиму з гірчицею

Такі огірки з гірчицею з року в рік “відлітають” зі столу першими.

Багато господинь щороку роблять консервовані огірки, але знайти найсмачніший і найвдаліший рецепт – завдання не з простих. Насправді, він давно відомий – шалені огірки на зиму з гірчицею можна закатати і забути про інші варіанти закуски.

Малосольні огірки з гірчицею і часником

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 10 кг
  • Гірчиця суха – 0,5 склянки
  • Кріп із парасольками – 400 г
  • Часник – 2 головки
  • Вишневе листя – 100 г (або стільки ж штук)
  • Корінь хрону очищений – 1 шт
  • Листя хрону – 2 шт
  • Перець гіркий – 1 стручок
  • Розсіл – 5 л

Для розсолу:

  • Вода – 5 л
  • Сіль – 300-400 г

Запам’ятовуйте, як робити такі огірки з гірчицею на зиму.

Огірки вимити, замочити в тазу з холодною водою на 6-8 годин. На дно банки, емальованої каструлі або ємності з нержавійки викласти листя, потім огірки, потім знову зелень і так, поки не скінчаться інгредієнти. Всипати гірчичний порошок, залити гарячим розсолом і закатати кришкою. Прибрати до повного охолодження під ковдру. Зберігати такі малосольні огірки можна в льосі або холодильнику.

Огірки з гірчицею в зернах

Інгредієнти на 1 л банку:

  • Огірки – 0,5 кг огірків
  • Парасолька кропу – 1 шт
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Часник – 2 зубчики
  • Гірчиця в зернах – 1 ч.л.

Для розсолу:

  • Вода – 400 мл
  • Цукор – 2 ст.л
  • Оцет 9% – 2 ст.л
  • Сіль – 1 ст.л

Запам’ятовуйте, як готувати огірки з гірчицею в зернах зі стерилізацією.

Огірки вимити, замочити на 6-8 годин у холодній воді. Потім у кожну банку укласти по парасольці кропу, кілька штук лаврового листка, зерна гірчиці та зубчики часнику. В огірків відрізати плодоніжку, наповнити овочами банки. У воді змішати сіль, цукор, оцет, довести розсіл до кипіння і залити ним огірки.

Дно великої каструлі застелити рушником, налити 1-2 літри води, поставити всередину банки і накрити кришками. Увімкнути плиту, довести воду до кипіння на слабкому вогні, стерилізувати банки 20 хвилин. Закатати огірки, прибрати в тепле місце до повного охолодження.