Такі огірки з гірчицею з року в рік “відлітають” зі столу першими.
Багато господинь щороку роблять консервовані огірки, але знайти найсмачніший і найвдаліший рецепт – завдання не з простих. Насправді, він давно відомий – шалені огірки на зиму з гірчицею можна закатати і забути про інші варіанти закуски.
Малосольні огірки з гірчицею і часником
Інгредієнти:
- Огірки свіжі – 10 кг
- Гірчиця суха – 0,5 склянки
- Кріп із парасольками – 400 г
- Часник – 2 головки
- Вишневе листя – 100 г (або стільки ж штук)
- Корінь хрону очищений – 1 шт
- Листя хрону – 2 шт
- Перець гіркий – 1 стручок
- Розсіл – 5 л
Для розсолу:
- Вода – 5 л
- Сіль – 300-400 г
Запам’ятовуйте, як робити такі огірки з гірчицею на зиму.
Огірки вимити, замочити в тазу з холодною водою на 6-8 годин. На дно банки, емальованої каструлі або ємності з нержавійки викласти листя, потім огірки, потім знову зелень і так, поки не скінчаться інгредієнти. Всипати гірчичний порошок, залити гарячим розсолом і закатати кришкою. Прибрати до повного охолодження під ковдру. Зберігати такі малосольні огірки можна в льосі або холодильнику.
Огірки з гірчицею в зернах
Інгредієнти на 1 л банку:
- Огірки – 0,5 кг огірків
- Парасолька кропу – 1 шт
- Лавровий лист – 1 шт
- Часник – 2 зубчики
- Гірчиця в зернах – 1 ч.л.
Для розсолу:
- Вода – 400 мл
- Цукор – 2 ст.л
- Оцет 9% – 2 ст.л
- Сіль – 1 ст.л
Запам’ятовуйте, як готувати огірки з гірчицею в зернах зі стерилізацією.
Огірки вимити, замочити на 6-8 годин у холодній воді. Потім у кожну банку укласти по парасольці кропу, кілька штук лаврового листка, зерна гірчиці та зубчики часнику. В огірків відрізати плодоніжку, наповнити овочами банки. У воді змішати сіль, цукор, оцет, довести розсіл до кипіння і залити ним огірки.
Дно великої каструлі застелити рушником, налити 1-2 літри води, поставити всередину банки і накрити кришками. Увімкнути плиту, довести воду до кипіння на слабкому вогні, стерилізувати банки 20 хвилин. Закатати огірки, прибрати в тепле місце до повного охолодження.
Залиште коментар
Розгорнути ▼